Wedstrijdzeilers geschokt door gemaakte fout

Fout in triplenumbers ORC meetbrief
Deze week heeft het Watersportverbond alle ORC meetbrieven herberekend. Dit naar aanleiding van een fout in de triplenummer berekening. Inmiddels zijn de rating bestanden op de Watersportverbondsite herzien en zijn ook de meetbrieven op Noordzee Club website ververst. Wedstrijden vanaf het weekend van 21/22 juni kunnen dus met de nieuwe triplenummers worden gescoord.

Nicola Sironi, chief measurer van het ORC is geschokt door de gemaakte fout.
“Ondanks de totale herziening van ORC rating systeem dit jaar had zo’n fout nooit gemaakt mogen worden.” Verder bevestigt hij met klem dat er geen probleem is de andere handicapgetallen. Niet in de GPH en niet in de TMF dus.

De aard van de fout is dat een te hoog triplenummer is berekend. Maximaal kan dit oplopen tot 1% te hoog afhankelijk van de leeftijd van de boot. De grootste afwijking is te vinden bij de oudste schepen (tot 20 jaar).

Omdat de triplenumbers niet handmatig ingevoerd worden tijdens wedstrijden (het RMS bestand wordt hiervoor gebruikt) worden de meetbrieven niet nog een keer verstuurd naar alle meetbriefhouders.
De GHP en Time On Time factor (die wel met de hand ingevoerd kunnen worden) bevat geen fouten en staan dus correct op de huidige meetbrief.

Wilt u een meetbrief met de juiste triplenumbers dan kunt u die downloaden van de website van de Noordzee Club ( www.noordzeeclub.nl )

Voor meer informatie mail naar tc@noordzeeclub.nl

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 24-06-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via