Wymbritseradeel schaft pauzes in brugtijden af

Langere brugtijden in de gemeente Wymbritseradeel
Het ingang van het nieuwe vaarseizoen worden de pauzes in de brugtijden in de gemeente Wymbritseradeel afgeschaft. Het Watersportverbond heeft zich hier in het verleden regelmatig sterk voor gemaakt.

Dit betekent dat watersporters van ’s ochtends vroeg tot aan de sluitingstijd van 20.00 uur ongehinderd door de waterrijke gemeente in het hart van Friesland kunnen varen. Nu nog worden veel bruggen tijdens de lunchpauze en rond 16.30 uur niet bediend. Door juist die pauzes af te schaffen, wil de gemeente Wymbritseradeel haar vaargebied voor de vele duizenden toeristen nog aantrekkelijker maken.

Buiten het seizoen
Bovendien werkt de gemeente aan het centraal op afstand bedienen van een aantal bruggen waardoor ook de bediening van de bruggen buiten het traditionele vaarseizoen, van 1 april tot 1 oktober, kan worden verlengd.

Meer gemeenten
Het Watersportverbond heeft in het verleden regelmatig aangedrongen op het heroverwegen van de pauzetijden in de brugbediening en juicht het initiatief van gemeente Wymbritseradeel dan ook toe. Het Watersportverbond hoopt dat nu meer gemeenten zich gaan beraden op herziening van de brugopeningstijden.

 

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 11-09-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via