Omgeslagen kano nabij viaduct voor Harderwijk

Groot alarm
Op donderdagmiddag 03 juli rond 1630 uur wordt KNRM station Elburg gepiept voor een persoon te water. Locatie is het Wolderwijd nabij het viaduct voor Harderwijk.

Door meerdere passanten, op het druk bevaren randmeren, wordt melding gemaakt van een omgeslagen kano. Zij kunnen geen opvarenden in het water bespeuren en hierop besluiten de AC's Noord-Oost Gelderland en Flevoland alsmede het Kustwachtcentrum te Den Helder om groot alarm te geven voor een zoekactie. Naast de KNRM worden 3 brandweerkorpsen met duikers en een politiehelikopter met een infrarood scanner gealarmeerd.

Sticker met telefoonnummer
Een van de eerste passanten ter plaatse is de schipper van station Elburg. Hij is met een nieuw werkschip onderweg vanuit Utrecht naar Elburg en toevallig als eerste ter plaatse. Hij communiceert als OSC (commandant ter plaatse) rechtstreeks met Den Helder Rescue op kanaal 16 alsmede met de OVD van de brandweer op het water. De kano wordt door de brandweerduikers van Harderwijk, welke als eerste hulpdienst ter plaatse zijn, geborgen en op het dek van het werkschip gelift. Na inspectie van de kano vindt men een sticker met het telefoonnummer van de eigenaar. Na contact door de OVD met de eigenaar blijkt dat de kano normaal gesproken in de haven van Zeewolde had moeten liggen en dus moet zijn losgeslagen. Hierop is de kano enkele mijlen verdaagd op het Wolderwijd mede door het slechte weer van de afgelopen 24 uur. Er zijn dus gelukkig geen vermisten opgegeven waarnaar gezocht dient te worden.

Hierop wordt door de OVD en Den Helder Rescue de inzet van alle hulpdiensten afgeblazen. De Orca neemt in overleg met Rijkswaterstaat de kano over van het werkschip en levert deze af in de Harderhaven op de locatie van Rijkswaterstaat. Hierop keren zowel het werkschip met onze schipper als de Orca retour naar de haven van Elburg.

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 04-07-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via