Geen tolgelden Groote Zeesluis in Muiden gewenst

Het Watersportverbond en HISWA Vereniging pleiten bij het bestuur van hoogheemraadschap van Amstel Gooi en Vecht (AGV) voor het afschaffen van tolgelden bij de Groote Zeesluis bij Muiden. Doordat er tolgeld geheven wordt, kiest een deel van de pleziervaart ervoor om de sluis te vermijden en een stuk van de route over het Amsterdam-Rijnkanaal te varen. Dit kan gevaarlijk zijn omdat dit kanaal intensief door de beroepsvaart wordt bevaren.

Belangrijke recreatievaart route
De Groote Zeesluis ligt aan de Vecht, deze rivier vormt een belangrijke route voor de recreatievaart. Ook uit de plannen van het kabinet, eerder deze maand, bleek het belang van de recreatievaart op de Vecht. In deze plannen is voorzien in een aquaduct bij de A1 bij Muiden.

Het Watersportverbond en HISWA Vereniging proberen al langer om de route over de Vecht aantrekkelijker te maken. Dit gebeurd samen met partijen als Vechtgemeenten, Rijkswaterstaat, Waternet en provincies. Belangrijke aandachtspunten hierbij zijn: het op elkaar afstemmen van brug- en sluisbedieningstijden, het opheffen van de middagsluiting van de bruggen en het realiseren van wachtplaatsen waar nodig.

Veiligheid staat voor op
Het afschaffen van de tolheffing zal de pleziervaart zeker stimuleren om over de Vecht te varen in plaats van over het Amsterdam- Rijnkanaal. Zowel Watersportverbond als HISWA Vereniging vinden dit uit veiligheidsoogpunt absoluut wenselijk.

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 09-11-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via