Amsterdam beperkt varen in grachten

Watersport Nieuws | Nachtelijk vaarverbod grachten Amsterdam

De gemeente Amsterdam wil de overlast van het varen in de grachten gaan verminderen. In totaal wil de gemeente 17 maatregelen nemen voor het varen in de grachten.

De Amsterdamse grachten zijn zeer drukke vaarwegen in de binnenstad. Met name de rondvaartboten zorgen voor een zeer druk verkeer en in combinatie met pleziervaart leidt dat nogal; eens tot gevaarlijke situaties en overlast. Het aantal vergunningen voor passasiersvaart wort teruggebracht tot maximaal 550.

Daarnaast zullen maatregelen getroffen worden om het vaarverkeer veiliger te maken.  Knelpunten worden aangepakt met specifieke maatregelen zoals keer- en steekverboden en diverse voorrangsaanwijzingen worden aangepast. Boten die meer dan 12 passagiers aan boord hebben dienen een exploitatievergunning te hebben.

Nachtsluiting grachten

De gemeente wil ook een nachtsluiting realiseren wat inhoudt dat er tussen 23 uur en 07 uur niet meer mag worden gevaren in de grachten. Het is nog niet duidelijk of dit gevolgen voor de Staande Mastroute door Amsterdam heeft.

Duurzaam is de inzet

Als het nieuwe vergunningstelsel zal ingaan dan moeten alle passagiersboten uitstootvrijvaren, wellicht komt er een vrijstelling voor historische vaartuigen. Pleziervaart mag al sinds 2017 niet meer met vervuilende tweetaktmotoren door de grachten van Amsterdam varen. Harde muziek maken of muziek afspelen op een boot is ook verboden

Link: | Gemeente Amsterdam |

Bron: Gemeente Amsterdam | Datum van publicatie: 28-11-2018

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via