Overlevingspak in de scheepvaartroute

Gelukkig zat er geen watersporter in.
De waarneming van een overlevingspak in de scheepvaartroute op ca. 20 mijl Noordwest van Den Helder bracht afgelopen woensdagmiddag de bemanning van de reddingboot Joke Dijkstra in actie.

Het MV Marietje Benito op weg richting Duitse Bocht nam een object in de scheepvaart route waar dat op een overlevingspak leek. Het was voor het schip niet mogelijk het object op te vissen zodat de Nederlandse Kustwacht werd geïnformeerd die op haar beurt de reddingboot Joke Dijkstra inzette. Deze vertrok om 1345 uur, met acht man bemanning, via het Molengat naar open zee.

Een welkome hulp
De tweede actie bracht de reddingboot dwars van De Cocksdorp op ca. 12 mijl uit de kust. Bij golfhoogte van ca. 3-4 meter was het lastig zoeken. Snel werd assistentie verkregen van de Coastguard 01. Een vliegtuig van de Kustwacht dat op patrouille boven de Noordzee vloog. Op de vraag of het vliegtuig een zinvolle rol kon vervullen werd onmiddellijk ja gezegd en werd het toestel richting Joke Dijkstra gedirigeerd. Een welkome hulp voor de bemanning van de reddingboot voor een zoekactie in een ruwe zee.

Terug naar Den Helder
Reddingboot en vliegtuig namen elk een zoek gebied voor hun rekening en na een klein half uur zoeken nam de Coastguard 01 een object waar dat bij aankomst van de reddingboot inderdaad een overlevingspak bleek te zijn.
Na het pak aan boord genomen te hebben, wat behoorlijk wat moeite kostte vanwege het water in het pak, werd om even voor half vier de Coastguard 01 bedankt en keerde de Joke Dijkstra terug naar Den Helder alwaar om 1630 uur werd afgemeerd.


Bron: KNRM | Datum van publicatie: 20-03-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via