Buitenboordmotoren geliefd bij watersportdieven

Buitenboordmotoren geliefd bij watersportdieven

Uit een onderzoek van de KLPD blijkt dat buitenboordmotoren zeer geliefd zijn bij dieven. In 2009 werden bijna 2000 aangiftes gedaan van een gestolen buitenboordmotor. Dat is een fikse stijging ten opzichte van 2008. De kans dat een buitenboordmotor wordt teruggevonden na een diefstal is vrijwel nihil: in 2009 werden van de 2000 gestolen motoren slechts 58 teruggevonden.

Voorkeur van dieven
Yamaha en Mercury buitenboordmotoren hebben de voorkeur van de dieven. De meeste diefstal vindt plaats tijdens het vaarseizoen, niet zo verwonderlijk omdat men meestal in het voorjaar de motor monteert en in het najaar pas weer verwijderd. Verrweg de meeste diefstallen vinden plaats in Amsterdam en in Haarlem, de rest van het land wordt geleid door de grote watersportgebieden zoals Friesland, Loosdrecht etc.

Buitenboordmotoren zijn een gemakkelijk doelwit
Buitenboordmotoren zijn vaak een gemakkelijk doelwit voor watersportdieven. Men hoeft niet in te breken in een boot en meestal is het niet meer dan de twee vleugelschroeven losdraaien en weg is de motor. In het donkere circuit zijn de buitenboordmotoren blijkbaar gemakkelijk te verkopen, advertentiewebsite staan vol met gebruikte buitenboordmotoren. Verzekeraars pleiten al jaren voor een beveiliging van vaartuigen en buitenboordmotoren, een goedgekeurd slot kan een hoop ellende en kosten besparen.

Een goed slot doet wonderen
Een goed slot doet wonderen en zal potentiële dieven sneller laten doorlopen naar een boot die niet beveiligd is., Let bij aanschaf van een slot op het SCM Keurmerk, deze sloten zijn volledig getest en worden beschouwd als veilig. Sloten zijn in twee modellen. Veelal zijn ze voorzien van een cilinder die beide knevels afdekt en van roestvast gehard staal en voorzien van unieke sleutels. Gemakkelijk te bevestigen, kan tijdens het varen blijven zitten en het geeft een veilig gevoel…

Zie overzicht buitenboormotorsloten in onze | watersportwinkel |
 

Bron: | Datum van publicatie: 11-04-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

Veiligheid 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via