Schuttevaerrace 2009: deelnemers ver uit elkaar, diverse uitvallers

Schuttevaerrace 2009 in volle gang
Onder sterke wind is gisteren de Schuttevaerrace van start gegaan. Hardlopend door de straten van Stavoren naar de boot en trossen los. Op weg naar Kornwerderzand is er niets aan de hand, mooi lopend windje (oost 3), de groep blijft aardig bij elkaar.

Na de herstart buiten Kornwerderzand wordt het een ander verhaal, de spinakers kleuren het wad op weg naar Texel. Er wordt hard gestreden. Met name de Fine Fleur en de Greyhound strijden om iedere centimeter. Bij Texel ligt het veld al een beetje uit elkaar. Fietsen is het motto op Texel. Één fietser is zo onder de indruk van Texel dat hij per ongeluk een rondje teveel fietst.

Na het fietsen is de groep weer onderweg om via Kornwerderzand over de Bootjes richting Vlieland te varen. Gelukkig is de wind een beetje gedraaid waardoor de zeilers het iets gemakkelijker hebben. De kortere vaarweg via de Paardenhoek is afgelast wegens lage waterstand en onduidelijke betonning. Onderweg naar Vlieland loopt de Matrix vast op de Boontjes en verspeelt veel tijd.

Uitvallers Schuttevaerrace liggen op Vlieland
In het donker gaat er wel eens meer fout: de Lenco en de Sail East missen een afslag bij Vlieland en gaan te ver de Noordzee op. De Sail East wordt per marifoon bericht en de Lenco wordt achterhaald door de reddingsboot Snelle Jelle. Uiteindelijk valt de Matrix uit op Vlieland met een gescheurd grootzeil. Meerdere deelnemers zijn hier blijven liggen al dan niet met materiaalpech: Scirpus, Stormvogel, No-Xqse, Umata, Red Planet, Di-Vagi, Lenco

Veld ligt ver uit elkaar
Inmiddels (vrijdag 09.30 uur) is het veld ver uit elkaar geslagen. Diverse fietsers rijden nog heen en weer tussen Harlingen en Kornwerderzand, terwijl op Terschelling de eerste hardlopers druk aan het rennen zijn. Da Salona was als eerste op Terschelling, kort daarop gevolgd door de YardVision met schipper Harrie Amsterdam. Ook de Fine Fleur ligt inmiddels in de haven van Terschelling.

Het verdere verloop is ook te volgen via internet, zie www.schuttevaerrace.nl de boten zijn te volgen via: http://zeilen.geosports.nl/geosailing/
 

Bron: | Datum van publicatie: 15-05-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via