Natura 2000 hoeft niet langer onduidelijk te zijn

Nederlands Platform voor Waterrecreatie.
Dinsdag 16 oktober heeft het Nederlands Platform voor WaterRecreatie een handreiking tot verbetering van Natura 2000 aangeboden bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De voorzitter van de vaste commissie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, mevrouw Schreijer-Pierik, heeft de handreiking in ontvangst genomen in de Tweede Kamer. Daarnaast waren van deze commissie aanwezig de heren Jager (CDA), Polderman (SP) en mevrouw Snijder-Hazelhoff (VVD).

Natura 2000 is een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden. De Europese Unie is initiatiefnemer van dit project om kwetsbare natuur in stand te houden. Over de wetgeving rond het project bestaat in de praktijk veel onduidelijkheid.

Platformvoorzitter Roel Roeten bood de handreiking aan. Hij onderstreepte dat alle waterrecreanten belang hebben bij een gezonde natuur en daar natuurbewust gebruik van willen maken. Roeten sprak de hoop uit dat de onduidelijkheden in de wetgeving, bijvoorbeeld over de eventuele verstoring van dieren door recreanten, worden weggenomen. In de handreiking worden daarvoor voorstellen gedaan. Zo kan tot een evenwichtige uitvoering van Natura 2000 gekomen worden. Mevrouw Schreijer gaf aan dat er al vele discussies over dit onderwerp plaatsvinden in de kamercommissie .

Het Watersportverbond participeert in het Platform met als doel de belangen voor haar leden zo goed mogelijk te behartigen. Het meewerken aan deze handreiking en het deelnemen aan de vele overlegvormen binnen Natura 2000 is vooral van belang om er voor te zorgen dat er in de toekomst een evenwichtige balans is tussen natuur en recratie..

1 miljoen waterrecreanten.
Het NPvW is een samenwerkingsverband van 17 organisaties actief op het gebied van waterrecreatie: De Koninklijke Toeristenbond (ANWB), Vereniging voor Beroepschartervaart (BBZ), Nederlandse Bond voor Aangepast Sporten (NebasNsg), Federatie Oud Nederlandse Vaartuigen (FONV), Nederlandse Vereniging van de ondernemingen in de Bedrijfstak Waterrecreatie (HISWA vereniging), Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), Reddingsbrigades Nederland (KNBRD), Koninklijke Nederlandse Motorboot Club (KNMC), Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond (KNSB), Nederlandse Kano Bond (NKB), Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB), Nederlandse Vereniging van Toerzeilers (NVvT), Nederlandse Waterski Bond (NWB), Vereniging Scouting Nederland (SN), Sportvisserij Nederland, Toeristische Kano Bond Nederland (TKBN), Wadvaarders en Watersportverbond. Deze organisaties vertegenwoordigen 1 miljoen waterrecreanten.

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 18-10-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via