Watersportbeurs Boot Düsseldorf geslaagd met 242.000 bezoekers

Watersport Nieuws | Enthousiaste standhouders in Düsseldorf op watersportbeurs

De afgelopen dagen stond Düsseldorf geheel in het teken van watersport. In totaal bezochten 242.000 watersporters uit 70 landen de grootste watersportbeurs van Europa. Hoewel er weinig echte vernieuwingen op de beurs aanwezig waren heerste er bij de exposanten een zeer positieve stemming. Watersporters zijn weer bereid om zich te oriënteren op vernieuwing van hun boot of waren op zoek naar toebehoren.

In de hallen waar de Nederlandse motorboten werden aangeboden was veel bezoek van mensen die daadwerkelijk zich oriënteren op een nieuwe boot. In het bijzonder de staalbouw, waar de Nederlanders een kwaliteitsnaam hebben, waren de exposanten uitermate positief.

Auke van der Werff, de bouwer van Sturiër was ook positief: “sinds jaren trekt de belangstelling weer aan, ons nieuwe model de Sturiër Dutchman is uitermate goed gevallen bij de watersporters. Op de beurs zijn zelfs enkele orders genoteerd. We hebben veel mensen gesproken uit Nederland, Frankrijk, België, Noorwegen, Zweden etc. Maar ook hadden we serieuze bezoekers uit Rusland, Tsjechië, Canada, Amerika en Engeland. Dat heeft geleid tot nieuwe contacten die binnenkort onze werf in Stavoren gaan bezoeken".

Dramatische daling nieuwe zeiljachten

In de zeilwereld is wel een dalende belangstelling voor kleinere boten. De grote publiekstrekkers waren de grote tot zeer grote zeiljachten. Daarentegen worden er vrijwel geen kleinere boten gevraagd door het publiek. Beneden de 40 voet wordt vrijwel geen zeiljacht meer aangeboden op de beurs. Ook de verkoopcijfers van nieuwe zeiljachten in Nederland is dramatisch gedaald. Werden er enkele jaren geleden nog 1200 nieuwe zeiljachten verkocht in Nederland is dat aantal vorig jaar gedaald tot slechts 60 nieuwe zeiljachten.

Bron: | Datum van publicatie: 30-01-2017

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via