2018 was een zeer druk jaar voor KNRM: 2508 acties

Watersport Nieuws | 4313 mensen gered door de KNRM

2018 was een topjaar voor de KNRM, positief of negatief, hoe je het ook maar bekijkt. In ieder geval lag het aantal meldingen waarvoor uitgevaren is bij de KNRM 20% hoger dan normale jaren. Er werd 2508 keer uitgevaren en er werden 5313 mensen gered.

Het was een lange en warme zomer waardoor er veel meer en veel langer werd gevaren dan in voorgaande jaren, dat is volgens de KNRM een van de oorzaken van de vele acties die men heeft uitgevoerd. Opvallend detail was wel dat de meeste acties in een iets koelere periode werden uitgevoerd met gemiddeld weinig wind, slechts windkracht drie.

Zoals vrijwel altijd kwamen de meeste meldingen van schepen die motorproblemen hadden, gevolgd door aan de grond gelopen jachten en medische inzetten.

195 jaar KNRM

De KNRM bestaat in 2019 inmiddels 195 jaar en heeft haar waarde meer dan bewezen. De waardering blijkt ook wel uit het enorme aantal donateurs dat dit jaar waarschijnlijk oploopt tot 100.000 donateurs. In de beginjaren vanaf 1824 lag de nadruk vooral op het redden van zeelieden, tegenwoordig is het werkveld sterk uitgebreid met radio-medische adviezen, medische evacuaties, strandbewaking, kusthulpverlening en maritieme dienstverlening. Uiteraard heeft het redden van varende schepen nog steeds prioriteit.

Link: | meer informatie |

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 15-01-2019

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via