KNRM vaart beter een keer te veel uit

Het leek even spannend op de Waddenzee
Donderdagavond riep de Kustwacht plotseling de hulp in van de KNRM reddingboot Johanna Margareta. Reden: een automobilist had vanaf de Afsluitdijk een schip gezien dat wel eens in een hachelijke situatie kon zitten. Het viel mee. De automobilist vanaf de Friese kant en maakte even een korte stop op de parkeerplaats van het Monument, bovenop de Afsluitdijk. Daar, in de Waddenzee ontwaarde hij een schip. Een schip zo dicht bij de dijk? Dat kon niet pluis zijn. Het was bovendien al aan het donkerenen en de zuidwestenwind stond stevig door te waaien. Zover hij kon zien, spatten de golven al over het schip. Maar was het nou wel of niet het begin van een scheepsramp? Hij twijfelde.

Een stenenlegger
Ter hoogte van Hoorn nam hij het zekere voor het onzekere en belde (terecht) de Kustwacht. De wachtsman van de Kustwacht vroeg hem nog eens precies te herhalen wat er gezien was. Dat was genoeg om de bemanning van de Johanna Margareta te alarmeren om op z’n minst even poolshoogte te gaan nemen. Om 18:45 uur voer de reddingboot door de sluis richting Waddenzee. Terplekke ontwaarde de bemanning het schip in kwestie, een stenenlegger die op een spudpaal voor anker lag. Die lag daar om overdag werkzaamheden te verrichten aan de Afsluitdijk. De schipper was uiteraard verbaasd over het verschijnen van een reddingboot in vol ornaat.

Loos alarm dus constateerden alle betrokken en het adrenalinepeil zakte weer naar normaal. Onder het motto: beter een keer te veel uitvaren dan te weinig keerde de Johanna Margareta een uur later weer terug op station.


Bron: KNRM | Datum van publicatie: 11-01-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

KNRM 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via