Opening Bruine vlootseizoen in Harlingen


Zaterdag 12 april
In de Noorderhaven van Harlingen zal voor de 16de keer de opening van het bruine vlootseizoen, feestelijk gevierd worden.

In de Noorderhaven liggen meerdere traditionele schepen ter bezichtiging. De Kapiteins staan klaar om iedereen een rondleiding te geven. Van scheepsverlichting tot haringverkopers, er zijn veel verschillende bedrijven vertegenwoordigd op de gezellige nautische markt rondom de Noorderhaven. Er vinden verschillende demonstraties plaats waaronder een demonstratie palingroken van een meervoudig kampioen palingroker.
Het Leeuwarder Shantykoor, De Harlingse visvrouwen "De Spitsters", het vrouwenshantykoor "De Feanwiven", "De Skûmkoppen", "De Raddraaiers" en het zeemanskoor "De Stuyvesant Sailors" luisteren de vlootdag muzikaal op met hun traditionele vissersliederen.

Aan de allerkleinsten is ook gedacht: het Havenplein is omgetoverd tot het "space-adventure" speelparadijs, waar ze zich met het springkussen, de raket waarin je omhoog geblazen wordt, de limonaderobot, en de schminkstand zich de hele dag kunnen vermaken.
Aan het havenplein zal een heus piratenschip aanleggen waar de kleine "piraatjes" kunnen gaan schat zoeken.

Als hoogte punt van de vlootdag kunnen de bezoekers meevaren op één van de traditionele schepen. Tijdens een tocht op de Waddenzee kan men ervaren hoe het is om te zeilen op zo'n groot schip.

De Vlootdag te Harlingen vindt plaats op zaterdag 12 april van 10.00 uur tot 17.00 uur, in de Noorderhaven en op het Havenplein.



Bron: Gemeente Harlingen | Datum van publicatie: 09-04-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via