Wachtplaats watersport Schipholdraaibrug officieel in gebruik

Het laatste project in een serie van wachtplaatsen
Op 16 augustus is de nieuwe wachtplaats in gebruik genomen. Dit is het laatste project in een serie van wachtplaatsen die de provincie Noord-Holland het afgelopen jaar gerealiseerd heeft.

Door op een knop te drukken werd de aanlegsteiger met wachtende zeilboten op de Staande Mastroute door de heer J. (Jaap) Bond, gedeputeerde Provincie Noord-Holland (op de foto links) en de heer M.J.. (Michel) Bezuijen, wethouder RO, Mobiliteit en Sport in de Gemeente Haarlemmermeer (op de foto rechts) officieel met een confetti donderslag geopend.

Staande Mastroute overleg
Het Watersportverbond klaagt al jaren over het ontbreken van goede en veilige wachtplaatsen bij bruggen. Bij het Staande Mastroute-overleg, waar vaarweg- en brugbeheerders om de tafel zitten met belangenorganisaties, heeft het Watersportverbond regelmatig aangedrongen op het realiseren van wachtplaatsen.

Beroepsvaart en pleziervaart
De provincie heeft zowel het Watersportverbond als de Koninklijke Schuttevaer betrokken bij het ontwerp van de wachtplaatsen, zodat er een zo veilig mogelijke plek voor zowel de beroepsvaart als de pleziervaart gemaakt kon worden. De pleziervaart en beroepsvaart hebben gescheiden wachtplaatsen die elk geschikt zijn voor de doelgroep.
Wachtplaats Schipholdraaibrug
Belangrijk
Goede wachtplaatsen zijn belangrijk. Vooral bij bruggen die zo hoog zijn dat een deel van het scheepvaartverkeer er onder door kan varen. Het is gevaarlijk om voor de brug rondjes te blijven varen als er doorgaand verkeer is. Bovendien is het uitzicht bij bruggen vaak slecht.

Tevreden
Het Watersportverbond is dan ook erg tevreden met de wachtplaatsen. Er zijn nu wachtplaatsen gerealiseerd bij de Aalsmeerderbrug, de Cruquiusbrug, de Westfrieschesluis, de Kogepolderbrug en de Schipholdraaibrug.
 

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 17-08-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via