Watersportcontrole op rode diesel levert bekeuringen op

Watersportcontrole op rode diesel levert bekeuringen op
Zaterdag 1 september heeft de KLPD in samenwerking met de Douane en het Agentschap Telecom een grote controle gehouden op het IJ. Daarbij werden 15 bekeuringen uitgedeeld. Naast bekeuringen voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs werden ook bekeuringen uitgedeeld omdat men geen vaarbewijs kon tonen. Ook bij controle van de marifoon werden diverse bekeuringen uitgedeeld, twee marifooninstallaties werden zelfs in beslag genomen. Geen van de schippers werd bekeurd op het gebruik van alcohol. Diverse bekeuringen werden uitgedeeld vanwege het niet in orde hebben van de uitrusting zoals reddingsvesten etc.

Wel bekeurd op het gebruik van rode diesel
Drie schippers werden bekeurd na een controle van de Douane op het gebruik van rode diesel. Deze schippers kunnen rekenen op een naheffing van de Douane. Het gebruik van rode diesel is zoals bekend verboden en het onderwerp doet veel stof opwaaien. Schepen die in het verleden wel eens rode diesel hebben gebruikt omdat ze bijvoorbeeld wel eens in België getankt hebben krijgen de sporen van rode diesel vrijwel niet uit hun tank. De hele tankt leegmaken en vervolgens helemaal schoonmaken is een oplossing, anders blijven de sporen heel lang aanwezig. Voor mensen die hun boot gekocht hebben in België raden we aan om alle tankbonnen te bewaren, om zodoende hun eventuele onschuld te kunnen bewijzen.

Onlangs heeft de redactie van de WatersportAlmanak bij de douane aangeklopt over een geval waarin iemand in Nederland een boot heeft gekocht, die vroeger van een Belg was , vervolgens uitsluitend witte diesel heeft getankt. Bij controle is een spoor van rode diesel aangetroffen en werd de schipper zonder pardon bekeurd. De Douane heeft blijkbaar nog geen tijd gehad om te reageren…

Meer over rode diesel: klik hier

Datum van publicatie: 02-09-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via