Zaterdag 24 mei eerste grote acoholcontrole op het water

Watersport wordt streng gecontroleerd op alcoholgebruik
Op zaterdag 24 mei wordt op de Friese wateren een grote alcoholcontrole bij de watersport gehouden. Medewerkers van het project “Zomerwatertoezicht 2008” controleren met kleine snelle boten stuurlieden en hun schepen. Iedere schipper moet blazen. Degenen die teveel hebben gedronken, worden meegenomen naar de surveillanceboot P48 van het KLPD. Dit schip van 18 meter heeft een ademanalyseapparaat aan boord en fungeert tijdens de controle als varend politiebureau. Tijdens de controle zijn vrijwilligers van VVN op de wal actief in het kader van de landelijke campagne www.schippernietmetdrank.nl.

De controle van aanstaande zaterdag is de eerste watersport controle van dit seizoen. Andere controles volgens tijdens evenementen op het water, zoals het skûtsjesilen. Overigens wordt de gehele zomer tijdens het watertoezicht de watersport aan blaasproeven onderworpen. Alcohol op het water is een van de prioriteiten van het Zomerwatertoezicht 2008. Zie voor meer informatie over deze controle en dit project het nieuwsbericht Zomerwatertoezicht 2008.

Het project Zomerwatertoezicht 2008
De provincie Fryslân staat bekend om de uitgebreide mogelijkheden voor de watersport. Fryslân is ook voor de beroepsmatige binnenscheepvaart een belangrijke ader. Met name het Prinses Margrietkanaal wordt intensief gebruikt door deze beroepsgroep. De vaarroute vanaf het IJsselmeer naar o.a. Groningen, Delfzijl, Heerenveen en Drachten loopt via dit kanaal. Het Prinses Margrietkanaal is dus de belangrijkste schakel van de provinciale vaarwegen. Het verbindt de Friese Meren met elkaar en het is de doorgangsroute voor de beroepsvaart.

Aangezien de zeer vele recreatievaartuigen en de beroepsvaartuigen van hetzelfde, relatief smalle kanaal gebruik zullen moeten maken, is in de zomermaanden een adequaat, verscherpt politietoezicht hierop noodzakelijk. De veiligheid op het water, de belangen van de (beroeps)visserij, de beroepsvaart en de bescherming van de natuur staan in het zomerseizoen op alle Friese meren onder grote druk. Ook op deze wateren is het dan noodzakelijk om een verscherpt toezicht uit te oefenen.

Het project “Zomerwatertoezicht 2008“ levert hierin een belangrijke bijdrage. Die bestaat uit varend toezicht en repressief optreden door de volgende instanties: provincie Fryslân, Wetterskip Fryslân, politie Fryslân en het KLPD dienst Waterpolitie. Door deze samenwerking is er voldoende toezicht op het water. Prioriteiten zijn het varen onder invloed, het snel varen, vaargedrag op het prinses Margrietkanaal en milieuovertredingen.

Bron: KLPD | Datum van publicatie: 23-05-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via