Watersporters bieden elkaar geen hulp

KNRM reddingstation Enkhuizen is donderdag uitgevaren met de reddingboten ‘Watersport’en ‘Rien Verloop’ om assistentie te verlenen aan het zeiljacht ‘Carol’. Het jacht had last van een motorstoring en bevond zich op twee mijl zuid van Enkhuizen.

Tevergeefs gevraagd om hulp van voorbijvarende watersporters
De Duitse opvarenden van dit jacht hadden tevergeefs hulp proberen te krijgen van mede watersporters. Het echtpaar was zeilend onderweg van Hoorn naar Enkhuizen. Als ze op twee mijl voor het Naviduct de motor willen starten weigert deze dienst. Om toch de sluis te kunnen passeren, proberen de opvarenden door middel van roepen en zwaaien de aandacht van passerende mede watersporters te krijgen met de vraag of die ze een sleepje door de sluis kunnen geven.

Er staat niet te veel wind en het jachtje is maar acht meter groot dus is een sleepje door de sluis is niet al teveel moeite, echter geen enkel passerend jacht bied de twee hulp aan. De meeste negeren het gezwaai en een enkeling zwaait vrolijk terug. Het echtpaar ziet dan ook geen andere oplossing dan per marifoon hulp in te roepen van de reddingboot.

Als de twee reddingboten bij het jacht aankomen zeilt deze net de kom in van het Naviduct. Het was de opvarenden gelukt om de motor weer aan de praat te krijgen maar ze vertrouwden het toch niet hellemaal. De beide reddingboten begeleiden het jacht dan ook door de sluis en als bij het binnenvaren van de jachthaven blijkt dat de motor het prima blijft doen keren de reddingboten ‘Watersport’ en ‘Rien Verloop’ weer retour ligplaats.
 

Bron: KNRM Enkhuizen | Datum van publicatie: 08-07-2011

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via