Zes Uren van de Nieuwe Meer op 11 november 2007

De Zes Uren van de Nieuwe Meer is een sensationele zeilwedstrijd aan de rand van Amsterdam. Op 11 november 2007 vindt dit evenemenent in de Laserklasse voor de 28ste keer plaats met een deelnameveld van zeventig teams. Er wordt gestreden in diverse klassen als Masters (ouder dan 35 jaar), Laser Radial voor de dames en de lichtere zeilers en de jeugd strijd in de Laser 4.7.

Team sport.
Het bijzondere van de Zes Uren is dat de Laser door twee stuurmannen of -vrouwen wordt gevaren. Na elke ronde wisselen zij en het team dat in zes uur tijd de grootste afstand aflegt, is de winnaar. De start is om 10.00 uur ’s morgens en de finish is vanaf 16.00 uur.

De wedstrijd is voor toeschouwers goed te volgen. De wissels bij de steigers van Watersportvereniging De Koenen, de organisator van het evenement. zijn vaak spectaculair. Dat geeft vooral ook de sensatie voor de toeschouwers. Het wisselen wil namelijk wel eens fout gaan. De actuele stand wordt in het clubhuis van De Koenen bijgehouden.

Een groot evenement met 75 deelnemers.
In de 28 jaar dat de Zes Uren nu bestaat groeide het uit tot een groot zeilevenement. Groter kan het evenement nauwelijks worden, want bij 75 deelnemers is de ruimte op de Nieuwe Meer en bij de steigers op.

Watersportvereniging De Koenen vindt u aan het Jollenpad in Amsterdam Buitenveldert, vlak achter het hoofdkantoor van ING. Borden wijzen u van daar af de weg.


Bron: KNWV | Datum van publicatie: 06-11-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via