Belgian Boatshow 2008 van 9 t/m 17 februari in Gent

Belgian Boatshow van 9 t/m 17 februari in Gent

Van 9 t/m 17 februari staat België weer in het teken van het nieuwe watersport seizoen. Maar liefst 18.000 m2 is gewijd aan het exposeren van de nieuwste trends op watersport gebied. De Belgian Boatshow is een toonzettende beurs sinds 1989.

Ruim driehonderdvijftig schepen en staan hier voor negen dagen verzameld, glimmend en overzichtelijk naast elkaar. Vrijwel alle grote merken zijn vertegenwoordigd.

Motorboten
De uitbreiding van de standen in hal 4 en 6 illustreert hoe sterk België is op het gebied van snelvaart. Vrijwel alle belangrijke merken van snelle, zeegaande motorjachten zijn vertegenwoordigd op de Belgian Boat Show. Rodman, Starfissher, Halvorsen, Galeon, Four Winn, Airon Marine, Glastron, Nimbus, Bavaria, en nog vele anderen. Daarnaast is de aanwezigheid van trailerbare boten voor snelvaart (met de nadruk op fun, waterski en wakeboarding) onuitgegeven. Ook de variatie aan opblaasboten en RIBS is zonder meer indrukwekkend. Opvallend is de trend naar buitenboordmotoren met een groter vermogen.

Zeiljachten worden steeds groter en comfortabeler
Doordat de zeewaardigheid, de vaarcapaciteiten en het comfort aan boord van de zeiljachten groeien, lijkt het of de wereld verkleint. De keuze aan jachten aan de zeilsteiger is een weerspiegeling van wat er op de markt leeft. De gemiddelde lengte van de jachten ligt nu definitief boven de twaalf meter, daar waar het bij de eerste Belgian Boat Show tussen de negen en de tien meter schommelde. Gecombineerd met doorgedreven ontwerpen en meer efficiënte bouwtechnieken betekent dit meer leefruimte aan boord, hogere snelheidsgemiddelden en een beter gedrag op zee. En dus meer comfort.

Design wordt steeds belangrijker voor de watersporter
De invoering van een hedendaags design laat zich meer en meer voelen. Zowel de algemene vormgeving van het jacht als het interieur zijn futuristisch strak en sober, wat bij Grand Soleil het meest opvalt. Andere merken, zoals Bavaria, Hanze, Dehler, Elan, Dufour en vele anderen, blijven hun intrinsieke, eerder vertrouwde eigenschappen ontwikkelen: sportiviteit, ruimte, onzinkbaarheid, prijs/kwaliteit ratio.

Elektronica
Op de vooravond van de nieuwe reglementering van het marifoonverkeer is de productie helemaal klaar voor het DSC systeem: digital selective calling. Dit zend/ontvangstsysteem loopt via de ‘bekende’ VHF frequentie (de gebruikelijke radiotelefonie op hoge frequentie) maar het werkt digitaal. Het systeem maakt een zeer gerichte communicatie mogelijk tussen identificeerbare toestellen. Het veiligheidsaspect is cruciaal. Door één druk op de knop van het zend/ontvangsttoestel worden zowel de identificatie van het schip als de positie doorgeseind – het toestel is gekoppeld aan de boordGPS.

Naast veel exposanten met motorboten, sloepen en zeilboten wordt op de Belgian Boatshow 2008 ook veel aandacht besteed aan zaken die zijdelings te maken hebben met watersport.

Praktische informatie
Adres: Flanders Expo
Maaltekouter 1
B-9051 Gent

Van 9 tot en met 17 februari 2008
Openingsuren: Weekdagen van 12u00 tot 18u00
Weekend van 10u00 tot 18u00
Vrijdag 15/02 van 12u00 tot 22u00 gevolgd door de “Nacht van de Yachting”.

Toegangsprijs: 10 €
Kinderen tussen 6 en 12 jaar: 5 €
Kinderen jonger dan 6 jaar: gratis
Groepstarief vanaf 20 personen: 5 €
Zie ook www.belgianboatshow.be

 

Bron: | Datum van publicatie: 21-01-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via