Watersport almanak maakt aprilgrap, NOS Journaal boos

1 april-grap watersportalmanak kan wel eens gevolgen hebben
 
Het leek zo leuk: Een 1 aprilgrap maken over het alcoholgebruik onder watersporters. De website watersportalmanak.nl kwam tijdens de redactielunch op het idee een persbericht te versturen waarin melding werd gemaakt van een strenge controle die uitgevoerd zou worden door brugwachters, sluismeesters en havenmeesters. Volgens het bericht zou de “feestelijke” eerste controle op 1 april plaatsvinden in Hindeloopen.
 
NOS not amused
De NOS vond dit een nieuwsbericht om aandacht aan te schenken. Een kort telefoontje van de NOS met havenmeester Jeroen Mulder van de jachthaven in Hindeloopen was voldoende om een camerateam naar het Friese te sturen. Na enig argwaan en nog een telefoontje begon het licht te komen bij de NOS redactie. 1 April dus! In plaats van het sportief op te vatten dreigde een mevrouw van de NOS met het sturen van een rekening en het declareren van gemaakte kilometerkosten. Dit is dezelfde NOS die trots op haar website melding maakt dat 1 aprilgrappen niet meer geloofd worden…. Met het oog op morgen kon de grap wel waarderen en heeft er een leuke melding van gemaakt in haar programma op zondag. Met veel furore maakten ze melding van de vergissing van de NOS redactie en hebben een vrolijk interview gehouden met de havenmeester van Hindeloopen.
 
Toch gaat van de grap een echte waarschuwing uit
Alcohol en watersport is een veelgebruikte, maar gevaarlijke combinatie. De in het persbericht genoemde boetes zijn levensecht en heus niet alleen om de kas van de waterpolitie te spekken. De combinatie tussen varen en een stevige slok is een gevaar voor schippers, opvarenden en andere watersporters.

De boodschap: Neem gerust een borrel als u aan de steiger ligt…
 
Johan Marrink
Watersportalmanak.nl
(06) 2249 3324

Bron: Watersportalmanak | Datum van publicatie: 02-04-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via