Deelnemer uit Uganda tijdens ONK Laser Masters op de Gouwzee

Watersport voor jong en oud
In het Hemelvaartsweekend van 1 tot en met 4 mei a.s. nemen op de Gouwzee bij Monnickendam ruim 70 zeilers deel aan de Rabobank Open Nederlandse Kampioenschappen Laser Masters 2008. Onder die zeilers, tussen 35 en 72 jaar oud, uit 8 verschillende landen strijdt ook een deelnemer uit Uganda om de Nederlandse titel. Zijn naam doet evenwel vermoeden dat zijn roots in Nederland liggen.

De Laser is een snelle zeilboot, die gevaren wordt door één man of vrouw. Het is voor zowel de mannen als de vrouwen een olympische klasse. De Masters zijn oudere zeilers, die de uitdaging van het wedstrijdzeilen in deze veeleisende boot niet kunnen laten. Tijdens het kampioenschap worden er elke dag twee wedstrijden gezeild. De eerste wedstrijd van een dag start rond 11.00 uur. De prijsuitreiking vindt plaats op zondag rond 15.00 uur in het clubhuis van de organiserende WV De Ark op Hemmeland in Monnickendam.

De Nederlandse kampioenschappen zijn onderdeel van een circuit van Master wedstrijden in Europa. In verschillende leeftijdscategorieën waarvan de oudste 65 jaar en ouder is, strijden de heren en dames om de nationale titels. De Europese kampioenschappen vinden dit jaar plaats op Corsica in de eerste week van september.

Watersportvereniging De Ark vindt u op jachthaven Hemmeland aan de rand van Monnickendam aan de weg naar Marken.


Bron: KNWV | Datum van publicatie: 25-04-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via