Nieuwe reddingboot

Reddingboot Watersport terug
Na vier maanden van afwezigheid is afgelopen woensdagavond de reddingboot Watersport teruggekeerd van grootonderhoud. Op de werf van Habbeke’ in Volendam heeft zij een ware metamorfose ondergaan en is zij weer als nieuw aangekomen op station Enkhuizen.

Ze is weer als nieuw
De afgelopen maanden is zij geheel uit elkaar gehaald om vervolgens weer opnieuw opgebouwd te worden. Zo zijn onder andere de motoren gereviseerd en is de navigatie en communicatie apparatuur aangepast of vervangen. Verder zijn de laatste modificaties doorgevoerd zo dat zij weer geheel volgens de laatste KNRM eisen up-to-date is. De grootste zichtbare verandering is wel de tube die van een nieuwe buitenlaag is voorzien en het feit dat zij geheel gestraald is en nu verder onbeschilderd door het leven zal gaan. Na het aanbrengen van de laatste stikkers heeft ook de Watersport haar nieuwe KNRM uitstraling gekregen. Afgelopen maandag is er nog een duurtest uitgevoerd door de schipper en enkele bemanningsleden van station Enkhuizen welke zij prima heeft doorstaan.

Binnen vierentwintg uur al in actie
Nadat de werf nog een keer alles had nagekken kon dan eindelijk woensdagavond de Watersport opgehaald worden en de reserve reddingboot Valentijn achter gelaten worden bij de Werf. Tijdens de afwezigheid van de Watersport heeft de reddingboot Valentijn maarliefst negenenveertig acties naar tevredenheid vervuld. Toch is een ieder weer blij dat de vertrouwde reddingboot Watersport terug is op station Enkhuizen. Nog geen vierentwintig uur na haar terugkeer heeft de zij al haar eerste actie alweer gehad.
 


Bron: KNRM | Datum van publicatie: 28-10-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via