Luxe zeiljacht in Hindeloopen uitgebrand

Luxe zeiljacht in Hindeloopen uitgebrand, enorme schade

Hindeloopen Watersport nieuws | Woensdagmiddag is in de watersportplaats Hindeloopen een groot zeiljacht uitgebrand. Het schip was op dat moment onbemand. De watersporter had zojuist de boot even verlaten en de generator aangezet. Omstanders zagen rook bij de mast ontstaan en korte tijd later sloegen de vlammen overal uit. Direct werd door meerdere mensen 112 gebeld, zowel de brandweer als de KNRM van Hindeloopen waren snel ter plaatse, maar grote schade kon niet meer worden voorkomen.

Bij een brand in een jachthaven zijn de boten lastig te bereiken met blusmateriaal. Bovendien bestaan veel boten uit zeer brandbaar materiaal en is er altijd een flinke hoeveelheid brandstof aan boord. Desondanks was de brand binnen 15 minuten onder controle, maar de schade voor het luxueuze X Yacht is enorm. De eigenaar van de boot was zeer ontdaan. De exacte oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Het schip staat inmiddels op het droge, een schade-expert van de verzekeraar is iniddels aan boord en een schoonmaakbedrijf staat klaar om actie te ondernemen. Voor de onfortuinlijke watersporters is het seizoen voorbij...

Bron: Redactie Watersport Almanak | Datum van publicatie: 30-05-2012

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via