Grootse watersport controle op Lauwersmeer

Grootse watersport controle op Lauwersmeer
De Waterpolitie Groningen en Friesland hebben afgelopen zaterdag (17 juli 2010) een grootscheepse controle gehouden op het watersport gebied Lauwersmeer. Het ziet er naar uit dat watersporters zich “goed”gedragen: in slechts 3 gevallen werd een proces-verbaal opgemaakt. Twee keer voor varen zonder vaarbewijs en een kitesurfer die in verboden gebied aan het surfen was.

Nuchter aan het roer
De politie controleerde gisteren in het bijzonder op alchohol en watersport. Op het water gelden ook regels voor alcoholgebruik. Zo is het verboden een boot te besturen met een alcoholpromillage hoger dan 0,8 promille. Net als een weggebruiker is een schipper verplicht mee te werken aan een blaastest.

Op het water werden van 54 schippers een blaastest afgenomen. Niemand had de limiet overschreden. Er werd twee keer proces-verbaal opgemaakt voor het varen zonder vaarbewijs op een snelle motorboot. Drie keer werd er geholpen bij het lostrekken van vaak door de wind aan lager wal geraakte schepen. Daarnaast werden er veertien bestuurders van snelle motorboten gecontroleerd. Vijftien mensen werden op het water gecontroleerd op overtreding van de visserijwetgeving, maar alles bleek in orde. De agenten maakten een keer proces-verbaal op voor het kitesurfen ver buiten het toegestane gedeelte op het meer. Een medewerker van de provincie Fryslân ving de surfer aan de wal op
 

Bron: KLPD | Datum van publicatie: 18-07-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via