Basisverwachting

In het zuiden en oosten komen nog enkele buien voor maar van het noordwesten uit wordt het droog en klaart het breed op. In de rest van de nacht zou er nog een enkele losse winterse bui vanaf de Noordzee het land op kunnen drijven. Het koel landinwaarts af naar rond of iets onder het vriespunt en kan bevriezing van natte weggedeelten aanleiding geven tot lokale gladheid. De wind is zwak tot matig en komt uit het west tot noordwesten. Aan zee en op het IJsselmeer is de noordwestenwind vrij krachtig, soms krachtig.

De dag begint met zon, wel kan er aanvankelijk in het noordoosten nog een enkele winterse bui voorkomen. De gladheid zal later in de ochtend verdwijnen. In de loop van de dag neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe en eind van de middag en in de avond valt er in het zuidwesten lichte regen en lokaal weer natte sneeuw. De middagtemperatuur komt uit rond 5°C. De west tot noordwestenwind is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer aanvankelijk nog vrij krachtig tot krachtig. Later op de dag draait de wind naar zuidelijke richtingen en neemt dan aan zee en op het IJsselmeer toe naar vrij krachtig.

In de nacht naar maandag breidt de neerslag zich over het gehele land uit. Met name in het noordoosten is dan (natte) sneeuw mogelijk wat daar dan enige gladheid tot gevolg kan hebben. De minimumtemperatuur ligt tussen 0°C in het noordoosten en +3°C in het zuidwesten van het land. De wind komt uit het zuidoosten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In de loop van de nacht draait de wind in het westen van het land naar het westen.

Maandagochtend trekt de neerslag naar Duitsland weg en breekt de zon soms door. De temperatuur loopt op naar ongeveer 8°C. De wind is matig en komt uit een west tot noordwestelijke richting, in het noordoosten komt de wind aanvankelijk uit het zuid tot zuidoosten. (Bron: KNMI)

Bron: KNMI. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Gegevens worden meerdere malen per dag bijgewerkt

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Nieuwe artikelen

  Overzicht verrekijkers

  Lees eerst de ANWB test

   

  TV antenne voor uw boot

  gemakkelijke installatie

   

  Vaarkaarten Frankrijk

  uit voorraad leverbaar

   

  Roest verdwijnt als
  sneeuw voor de zon

  Lees meer...

   

  Kaarten en boeken
  Duitsland
   

  Nieuwe zaklampen!
  v.a. 29,95

   

Ook te volgen via