Basisverwachting

Op sluierbewolking na is het onbewolkt. Het blijft droog. Het wordt landinwaarts plaatselijk nevelig en met name in het (noord)oosten is er kans op mistbanken. In het oosten drijft lage bewolking binnen. De minimumtemperaturen variëren van 2 graden in het noordoosten tot 5°C aan zee. De noordoostenwind is zwak tot matig, aan de Zeeuwse kust af en toe krachtig.

Overdag is er veel sluierbewolking waar de zon doorheen schijnt. De mist lost snel op. In het oosten komt eerst nog lage bewolking voor. In de noordelijke helft van het land ontstaan er stapelwolken. Het blijft droog. De middagtemperaturen liggen tussen 10°C op de Wadden en 16°C plaatselijk in het zuiden. De wind blijft noordoostelijk en zwak tot matig, in het zuidwestelijk kustgebied af en toe vrij krachtig.

In de nacht naar maandag wordt het in het noorden mistig. Elders is het op sluierbewolking na onbewolkt. Het blijft overal droog. De minima liggen tussen lokaal 2°C in het noordoosten en 6°C aan zee. Er staat een zwakke, boven open water matige oostenwind.

Maandagochtend gaat de mist over in lage bewolking en deze kan mogelijk tot in de middag boven het noorden aanwezig blijven. Elders is het zonnig. De middagtemperaturen komen uit tussen 10°C op de Wadden en 18°C in het midden en zuiden. De oostenwind is zwak tot matig. In het noorden draait de wind naar het noordoosten. In de middag en avond draait de wind in de noordelijke provincies naar oost en elders naar zuidoost. (Bron: KNMI)

Bron: KNMI. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Gegevens worden meerdere malen per dag bijgewerkt

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Nieuwe artikelen

  Riwax pakketvoordeel

  Van 193 voor 169,-

   

  Handmarifoons

  Scherp geprijsd!

   

  De beste uit de test
  Waterkampioen!

  Direct leverbaar!
   

  Vaarkaarten Duitse Wadden

  Zie het overzicht!

   

  ANWB Wateralmanak 2017

  Nu leverbaar!

   

  Roest verdwijnt als
  sneeuw voor de zon

  Lees meer...

   

  Bestel nu Riwax
  direct, geleverd!

   

  Kaarten en boeken
  Duitsland
   

  Nieuwe zaklampen!
  v.a. 29,95

   

Ook te volgen via