Basisverwachting

Vannacht komt er in het westen en noorden een enkele (onweers)bui voor, dieper landinwaarts zijn er brede opklaringen en blijft het grotendeels droog. De minima variëren van 10°C in het zuidoosten tot 15°C in het noordwesten. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind.

Vanochtend trekt een gebied met buien, mogelijk met onweer, van west naar oost over het land. In de middag klaart het wat op maar komen nog steeds enkele buien voor. In het noorden is een klap onweer hierbij nog steeds mogelijk. Met een middagtemperatuur rond 18°C is het vrij koel voor de tijd van het jaar. In de ochtend draait de wind van zuidwest naar west en is landinwaarts matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het Waddengebied krachtig. In de avond draait de wind landinwaarts naar het zuidwesten.

In de nacht naar zondag zijn er opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. Het kwik zakt naar een graad of 13. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig.

Zondag overdag is het wisselend bewolkt en kan er nog steeds een enkele bui vallen, maar er zijn ook perioden met zon. De buienkans is het grootst in het noorden. In het zuiden zal de dag waarschijnlijk overwegend droog verlopen. De temperatuur komt uit op een graad of 17 in het noorden tot lokaal 20°C in het zuiden van het land. De wind is west en meest matig. (Bron: KNMI)

Bron: KNMI. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Gegevens worden meerdere malen per dag bijgewerkt

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Nieuwe artikelen

  SEIZOENSOPRUIMING

  TOT 50% KORTING

   

  Buitenboordmotorslot

  Voorkom diefstal
  vanaf 79,95

   

  Vaarkaarten Duitse Wadden

  Zie het overzicht!

   

  ANWB Wateralmanak 2017

   

  Roest verdwijnt als
  sneeuw voor de zon

  Lees meer...

   

  Kaarten en boeken
  Duitsland
   

  Nieuwe zaklampen!
  v.a. 29,95

   

Ook te volgen via