Teakhout watersport

Teakhout onderhoud watersport
Iedereen in de watersport kent het wel: een prachtig nieuw teakdek aan boord en binnen 3 maanden ziet het schip er weer oud uit door de grijze teaklaag. Teakhout wordt door algengroei en mos al snel grijs. Vuil en zonlicht versnellen dit proces. Na de winterperiode zal uw teakhouten dek behoorlijk glad en groen geworden zijn. Op zichzelf is teakhout met een grijze laag behoorlijk duurzaam. Maar af en toe dient u het teakhouten dek te reinigen. Hierbij dient u zeer voorzichtig te werk te gaan. Stevig schrobben zal het hout zwaar beschadigen en de levensduur enorm bekorten.

Zachte kortharige borstel of lichte schuurspons
Schoonmaken van een teakdek kan eenvoudig door met een zachte, kortharige borstel het dek voorzichtig te reinigen met water en een teakschoonmaakmiddel. Pas op door niet alleen in de richting van de nerven te schrobben, u borstelt de nerven leeg waardoor het dek een ruw oppervlak krijgt. Maak ronddraaiende bewegingen, dit kan ook eventueel met een lichte schuurspons. Als snel ziet het hout er weer schoon uit en verfrist de kleur weer. Wel zal na enkele weken het teakhout weer de grijze kleur aannemen.

Opfrissen van teakhout, met teakolie

Met teakolie voorkomt u dat teak aan boord minder snel grijs wordt en ook minder snel vervuild. Daarbij geeft het teakhout weer een mooie oorspronkelijke warme kleur terug. Vervuild teakhout dient u eerst te reinigen voordat u de teakolie aanbrengt.

Link: | teakolie watersport |


Dulon Pro teakreiniger
Dulon Teak Clean hersteld het groen of grijs geworden teakdek tot de oorspronkelijke kleur. Het verwijderd alle sporen van algen zonder het teakdek te beschadigen.

Eenvoudig in gebruik
Dulon Teak Clean kan puur gebruikt worden of opgelost in water, aanbrengen met een spons in de lengterichting van de houtnerf. Voorzichtig naborstelen met kortharige teakboender. Gebruik nooit hogedrukreiniger ter voorkoming van schade aan het teakdek. 

Link: | Dulon Teakreiniger watersport |

Advertentie

Trefwoorden

onderhoud 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Nieuwe artikelen

  Riwax pakketvoordeel

  Van 193 voor 169,-

   

  Handmarifoons

  Scherp geprijsd!

   

  De beste uit de test
  Waterkampioen!

  Direct leverbaar!
   

  Vaarkaarten Duitse Wadden

  Zie het overzicht!

   

  ANWB Wateralmanak 2017

  Nu leverbaar!

   

  Roest verdwijnt als
  sneeuw voor de zon

  Lees meer...

   

  Bestel nu Riwax
  direct, geleverd!

   

  Kaarten en boeken
  Duitsland
   

  Nieuwe zaklampen!
  v.a. 29,95

   

Ook te volgen via