Strijd om watersportbeurzen is begonnen

ANWB organiseert "natte" watersportbeurs in Lelystad
De ANWB heeft aangekondigd om dit jaar alsnog een eigen watersportbeurs te organiseren met de naam ANWB Boot Batavia. Van 13 tot en met 17 september zal de Bataviahaven in Lelystad gevuld zijn met nieuwe en gebruikte schepen. Volgens de ANWB komt men hier tegemoet aan de wensen van watersporters: een laagdrempelige beurs. De organisatie verwacht  40.000 bezoekers.

Lelystad in plaats van Hoorn
De ANWB heeft eerst geprobeerd de beurs in Hoorn te organiseren, maar dat bleek volgens de organisatie op nogal veel weerstand te stuiten. In Lelystad is dit blijkbaar niet het geval. Ook veel andere havensteden hebben de ANWB aangeboden ter beschikking te zijn, maar het is Lelystad geworden.

Concurrentie met Natte Hiswa
De ANWB was opvallend afwezig in Amsterdam tijdens de Hiswa. Blijkbaar “botert” het niet meer zo goed tussen beide organisaties, was een veelgehoorde kreet onder standhouders op de Hiswa. De datum van de ANWB Boot Batavia valt net na de “Natte Hiswa” die dit jaar voor het eerst in Amsterdam wordt gehouden van 4 t/m 9 september.

Strijd in krimpende markt voor watersportbeurzen
Botenbeurzen kampen al jaren met een terugval van bezoekers. Zowel de Hiswa als de motorbootbeurs Boot Holland werden beduidend minder bezocht en standhouders meldden een terugval in verkoopresultaat. De prijzen die exposanten moeten betalen voor deelname zijn hoog en steeds meer bedrijven laten het afweten. Op de Hiswa was een overdaad aan lege plaatsen gecamoufleerd met horeca terrasjes en werden exposanten van gebruikte boten voor 10% van de normale prijs verleidt om toch vooral op de Hiswa te staan. In 2011 zijn diverse beurzen en evenementen afgelast wegens te weinig belangstelling van deelnemers.

De ANWB schermt met lage prijzen voor exposanten. Op de website van de beurs staat dat deelnemen nog geen € 4,- per centimeter kost. “De organisatoren hebben immers geen winstbejag, dus de besparing kan geheel de exposanten ten goede komen.” Blijkbaar is de strijd om de beurzen begonnen…

Links: | Hiswa te Water | ANWB Boot Batavia |
 

Bron: Watersportalmanak | Datum van publicatie: 08-04-2012

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via