Malaise in watersport: watersportbeurs Den Helder afgelast

Economische crisis in watersport?
De economische malaise begint nu ook duidelijk in de watersport door te dringen. Vrijwel ieder nieuw initiatief zoals de groots aangekondigde watersportbeurs in Den Helder moet worden afgeblazen. Gebrek aan belangstelling van de watersporthandel is de algemene verklaring. Eerder werd de YachtVision Boating Outlet al afgelast door te weinig aanbod van bedrijven.

Hiswa bedrijven ook geen open dag
De gezamenlijke bracnhevereniging Hiswa had ook plannen voor open dagen voor de watersportbedrijven maar deze konden ook geen doorgang vinden omdat de leden niet een eigen bijdrage wilden of konden opbrengen voor de publicitietscampagne.

Ook de makelaars in nieuwe en gebruikte boten zijn de laatste maanden niet zo vrolijk. Dehler en Etap gingen failliet en zijn overgenomen door Hanse. Wandelgangverhalen vertellen dat bij Bavaria werd beslag gelegd op bestelde motoren, Beneteau gaat honderden mensen ontslaan en in de Nederlandse jachtbouw zijn ook al een aantal bedrijven omgevallen.

Stevige prijsdalingen in watersportbranche
Watersportfinancieringen zijn niet af te sluiten omdat de banken vrijwel geen geld willen uitlenen en dus stagneert de handel nog meer. Diverse importeurs schermen met aanbiedingen waarbij tienduizenden Euro’s weggegeven wordt, de verkoophavens liggen vol met gebruikte boten die stevig in prijs verlaagd moeten worden om verkocht te worden. In de wandelgangen wordt gesproken over prijsdalingen van 30-40%.
 

Bron: Watersportalmanak.nl | Datum van publicatie: 07-05-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via