Binnenkort geen ANWB Waterkampioen meer

Watersport Nieuws | ANWB stopt na 92 jaar met de Waterkampioen

De ANWB heeft aangekondigd om te gaan stoppen met de uitgave van de Waterkampioen. Daarmee komt een eind aan 92 jaar lang het uitgeven van een watersportmagazine dat vroeger ongekend populair was. Het laatste nummer verschijnt op 4 april.

Het was voor veel watersporters een maandelijks feestje als de Waterkampioen in de brievenbus viel. Boordevol met nieuws over varen en opvoedend over vaartechniek en vaarregels. Daar komt vanaf april een einde aan, het is over en uit met de Waterkampioen. Volgens de ANWB is het aantal abonnees zo ver gedaald dat een verantwoorde exploitatie niet meer mogelijk is

Lange geschiedenis Waterkampioen

In 1929 verscheen het eerste magazine, dat toen nog als subtitel ‘orgaan van de afdeling watertoerisme van den ANWB toeristenbond en de Koninklijke Verbonden Nederlandsche Watersport Verenigingen’ had.

De teloorgang van ANWB Watersport was al veel langer gaande. De expertisedienst was al een tijd geleden opgegeven en het beheer van ICP eigendomsbewijzen was al buiten de deur gegaan en de ANWB was ook al geen onderdeel meer van de Commissie Watersportopleidingen.

De ANWB heeft in de tijd een gezaghebbende functie opgebouwd binnen de watersport en velen zullen hun lijfblad gaan missen. De ANWB geeft aan wel door te gaan met het uitgeven van waterkaarten, wateralmanakken en cursusboeken.

Link: | magazine Deining |

Bron: | Datum van publicatie: 28-02-2019

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  2 Vaarboeken België

  Van 75 voor 49 euro!

   

  Nieuwe uitgave!

  Vaarwijzer Waddenzee 2019

   

  HP 33 2019

  Direct leverbaar

   

Ook te volgen via