Botenbouwer Jetten Shipyard in zwaar weer

Watersport Nieuws | Faillissement botenbouwer Jetten aangevraagd

Jetten Shipyard uit Sneek verkeert in zwaar weer. Het bedrijf heeft bij diverse leveranciers grote betalingsachterstanden, waarop een van de leveranciers uiteindelijk het faillissement heeft aangevraagd. Inmiddels wordt aan een redding van de botenbouwer gewerkt en aan het behoud van 35 arbeidsplaatsen.

Een trieste zaak voor de bouwer van fraaie motorboten. Nog geen jaar geleden werd het bedrijf overgenomen door Jeannot Grim, die daarvoor enkele maanden interim-directeur bij het bedrijf was. Het bedrijf is twintig jaar geleden opgericht door de gebroeders Jetten. Meer dan een jaar geleden zat het bedrijf ook al in problemen, maar de huidige eigenaar heeft blijkbaar niet zien aankomen dat de problemen van grote aard waren.

Volgens Grim werden de boten te goedkoop gebouwd waardoor er fikse verliezen werden geleden, meer dan het bedrijf aankon. Onlangs in februari werd het tekort echt nijpend en werden leveranciers ongeduldig. Voor een van de leveranciers werd het niet betalen van de inkoop te veel en heeft een faillissement aangevraagd.

Inmiddels wordt gewerkt aan een doorstart van het bedrijf teneinde de werkgelegenheid zeker te stellen en boten te kunnen blijven bouwen. Volgens geruchten zijn twee partijen in de race voor een overname.

Bron: | Datum van publicatie: 05-05-2018

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Best getest door ANWB

  Minox 7x50 DCM - ACTIE
   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2019
  Heeft u al een update?

   

  2019 kaarten Nederland


   

  Vaarkaartenset België


   

  Nieuw verschenen boek


   

  GPS Beveiliging


   

  Hydrografische kaarten


   

  PC Navigo op laptop

   

  Vaarkaarten Frankrijk


   

  Zeekaarten Duitsland

Ook te volgen via