Zeilen om Berenburg Cup

Tweede weekend op het Slotermeer "strijd om de Berenburg Cup"
Instructeurs van zeilschool de Ulepanne strijden aankomend weekend op het Slotermeer weer om de Berenburg Cup. De zeiltrainingen en wedstrijden van dit bijzonder(e) winterse zeilevenement worden verzeild in de poly-valkjes van de zeilschool. Het eerste weekend van dit bijzondere winterse zeilevenement werd al in november verzeild.

Techniek, tactiek en het optimaal trimmen
Het doel van dit zeilevenement is om de zeilinstructeurs van de Ulepanne meer te weten te laten komen over wedstrijdzeilen. Zo zijn de techniek, tactiek en het optimaal trimmen van de zeilboot zaken waar de nadruk op gelegd zal worden. Op zaterdag wordt één wedstrijd gezeild en wordt getraind, op zondag worden drie wedstrijden verzeild. Tijdens het finaleweekend worden op beide dagen wedstrijden gezeild. Instructeur Paul Wassink uit Rotterdam is erop gebrand om de beker, die zijn team vorig jaar heeft gewonnen, wederom in januari in ontvangst te mogen nemen.

Omdat het dit jaar de tiende editie van de Berenburg Cup is wordt op zaterdagavond een groot feest georganiseerd voor iedereen die ooit aan het bijzonder(e) winterse evenement heeft meegedaan. Het finaleweekend staat gepland van 16 tot en met 18 januari 2009 maar als door winters weer de veiligheid van de deelnemers in het gedrang komt, of er door een dichtgevroren Slotermeer niet gezeild kan worden staat een reserveweekend gepland van 20 tot en met 22 maart.

Meer informatie over het evenement is te vinden op www.berenburgcup.nl  

Bron: Hylke Steensma | Datum van publicatie: 10-12-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via