Flevo Marina schakelt jachtmakelaars uit

Zelf uw eigen schip verkopen

Flevo Marina in Lelystad biedt watersporters de mogelijkheid hun boot te verkopen zonder tussenkomst van een makelaar. Hierdoor wordt de courtage van een makelaar voorkomen. Volgens Peter de Vries van Flevo Marina betaalt de eigenaar van de boot alleen de kosten voor de ligplaats in de haven (met een kleine toeslag). De Vries: “Bij ons op de Flevo Marina hebben we alle faciliteiten om een schip op een goede manier te presenteren. Bovendien ligt onze jachthaven in het midden van het land, is hij gemakkelijk te bereiken en kunnen verkooponderhandelingen en contractbesprekingen in alle rust plaatsvinden in ons kantoor.

Geen courtage, veel verkoopkansen

De particulier die zijn boot wil verkopen, betaalt alleen de normale ligplaatskosten, met een kleine vaste toeslag. Deze ligplaats kan maandelijks worden opgezegd. De Verkoopsteiger gaat er in eerste instantie van uit dat de particulier zelf zijn boot verkoopt. De Verkoopsteiger verzorgt echter de promotionele activiteiten, zowel op en rond de boot als op internet. Door het grote netwerk in de watersportwereld van Flevo Marina wordt een groot publiek bereikt. Bovendien kan De Verkoopsteiger kan bijvoorbeeld ondersteuning bieden als het gaat om het opstellen van een waterdicht contract of voor het verzorgen van een keuring.

Reactie Flevo Marina
WatersportAlmanak heeft Peter de Vries benaderd en gevraagd over details van De verkoopsteiger. Volgens De Vries willen steeds meer mensen hun boot zelf verkopen via Marktplaatsachtige initiatieven en een deel van de mensen laat de verkoop over aan een makelaar. “Met onze Verkoopsteiger zitten we daar een beetje tussenin. We bieden de mensen een naast een ligplaats ook een beetje ondersteuning. Via de website en andere websites worden de boten aangeboden met rechtstreekse contactmogelijkheden, de boten worden door ons schoongehouden en als men dat wil kan men ook nog verdere ondersteuning krijgen. Dit kost slechts € 150,- per maand extra.”

Geen concurrent jachtmakelaars
Op onze vraag of men een concurrent wil worden voor makelaars ontkent De Vries ten stelligste: “we vinden het plezierig om ligplaatsen te verhuren, dat is onze core business. Daarnaast kunnen we extra service te bieden met onze volledige werkplaats voor technische service. We willen geen concurrent zijn voor de makelaars, integendeel we werken graag met ze samen.”

Reactie Hiswa
Mattijs van Baalen van De Valk Jachtmakelaars is voorzitter van de bedrijfsgroep makelaars van de Hiswa en ziet de toegevoegde waarde van een gratis verkoopsteiger niet. “We zien ook geen concurrentie in dit initiatief. “Misschien als noodzaak om de lege plekken in de haven op te vullen en misschien dat het een beetje traffic voor de werkplaatsen geeft maar dat is dan ook alles. Mensen die zelf hun boot willen verkopen via internet doen dat toch al. Vaak ziet men na meerdere gestrande verkoopgesprekken wel de toegevoegde waarde van een erkend makelaar” aldus Van Baalen. 

Bron: WatersportAlmanak | Datum van publicatie: 15-08-2012

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Best getest door ANWB

  Minox 7x50 DCM - ACTIE
   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2020
  Heeft u al een update?

   

  Nieuw verschenen boek

   

  Hydrografische kaarten


   

  PC Navigo op laptop

   

  Vaarkaarten Frankrijk


   

  Zeekaarten Duitsland

Ook te volgen via