ANWB positief over bijdrage aan Blauwfonds

Watersportorganisatie ANWB is voorstander van verplichte bijdrage watersport aan Blauwfonds

Volgens de ANWB is het goed dat het Blauwfonds voor de watersport wordt doorgevoerd. Op haar website schrijft de ANWB, de belangenorganisatie voor de watersport, dat het in grote lijnen eens is met de voorstellen van de commissie Gabor.

Enkele kanttekeningen
Wel plaatst de ANWB enkele kanttekeningen. Met name de opbrengsten van de verplichte heffing voor de watersporters moet ook daadwerkelijk ten goede komen aan de vaarrecreatie via een onafhankelijk fonds en de besteding van de gelden moet transparant zijn. Ook watersporters moeten zeggenschap krijgen over de besteding van de gelden en de huidige kosten zoals bruggelden, lokale belastingen en heffingen moeten komen te vervallen. De ANWB is geen voorstander van een verplicht kenteken voor boten. Laatste punt van de ANWB: de bijdrage mag niet te hoog worden.Commentaar WatersportAlmanak:
Mooi gezegd van de ANWB, maar wel een erg vage reactie, zo blijf je vrienden met iedereen. Als je ieder verplicht voorstel tot heffingen op deze manier uitlegt is er niets aan de hand. De opbrengsten komen ten goede aan alle watersporters en de bijdrage mag niet te hoog worden en de lokale lasten moeten verdwijnen.

Zo te zien is het voor ons eigen bestwil. Natuurlijk is de toeristenbelasting een doorn in het oog van ieder, bruggelden opheffen klinkt mooi en niet te hoge bijdrage kan nog net. Maar wat is hoog. €8,- per m2 valt misschien wel mee voor het eerste jaar, wat als daarna blijkt dat de bijdrage te laag is door de hoge kosten die worden gemaakt?

Ook de verplichting van een vuilwatertank is voor menig watersporter een probleem, maar het is beter voor het milieu, helaas geldt dat niet voor de beroepsvaart die 24 uur per dag mag lozen op het water. Anti-fouling verboden, toegestaan, verboden etc. Ach al het goede zal wel langzaam komen… ook de controle daarop. Die verplichte registratie van boten komt er ook wel, het is voor ons eigen bestwil…
 

Bron: Watersport Almanak | Datum van publicatie: 20-01-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

ANWB 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Best getest door ANWB

  Minox 7x50 DCM - ACTIE
   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2019
  Heeft u al een update?

   

  2019 kaarten Nederland


   

  Vaarkaartenset België


   

  Nieuw verschenen boek


   

  GPS Beveiliging


   

  Hydrografische kaarten


   

  PC Navigo op laptop

   

  Vaarkaarten Frankrijk


   

  Zeekaarten Duitsland

Ook te volgen via