Jachtbouw krijgt miljoen voor innovatie

De Nederlandse jachtbouw kan komende jaren een miljoen euro besteden aan innovatieprojecten
HISWA Vereniging en TechnologieCentrum Noord-Nederland (TCNN) dienden hiervoor een subsidieaanvraag in bij het Maritiem Innovatie Programma (MIP).

Volgens HISWA Vereniging is innovatie voor de Nederlandse jachtbouwers en hun toeleveranciers essentieel om voorop te kunnen blijven lopen in de internationale markt. Maximaal 35 Nederlandse bedrijven kunnen zich inschrijven. De organisatie van het project is in handen van HISWA Vereniging en het TCNN. Michaël Steenhoff (manager jachtbouw bij HISWA Vereniging) die samen met Jan Ybema (regiomanager noord bij HISWA Vereniging) het traject zal begeleiden, spreekt van een doorbraak. “Er zijn gelukkig al veel innovatieprojecten uitgevoerd, maar met één miljoen kunnen we breed uitpakken. Jachtbouwers krijgen nu de kans om innovaties te bedenken en uit te voeren, zonder dat ze hiervoor zwaar financieel hoeven bij te dragen." Als extraatje verzorgen HISWA Vereniging en TCNN de altijd vervelende subsidieadministratie.

Internationale concurrentie voorblijven
De mondiaal kwakkelende economie vindt de Nederlandse jachtbouw geen reden om stil te zitten. Steenhoff: "Juist nu moeten we onze leidende internationale positie behouden. Door jachten nog efficiënter te bouwen kunnen we de concurrentie voorblijven. Maar ook aan het toepassen van nieuwe materialen en het maken van topontwerpen, krijgen met dit innovatieprogramma een geweldige impuls." Nederlandse jachtbouwers en toeleveranciers staan positief tegenover innovaties. De bedrijven zijn vaak klein en beschikken niet over grote onderzoeksafdelingen. Het innovatieproject biedt dan uitkomst. Een belangrijke voorwaarde is dat opgedane kennis meteen moet worden toegepast in de praktijk zodat direct resultaat zichtbaar is. HISWA Vereniging en TCNN organiseren in januari 2009 een voorlichtingsbijeenkomst.

Maritiem Innovatie Programma
De Nederlandse maritieme sector heeft samen met ministerie van Economische Zaken het Maritiem Innovatie Programma opgezet. Het programma wil de internationale speerpunten van de Nederlandse maritieme industrie, waar de jachtbouw deel van uitmaakt, versterken.Bron: HISWA | Datum van publicatie: 28-11-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Best getest door ANWB

  Minox 7x50 DCM - ACTIE
   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2019
  Heeft u al een update?

   

  2019 kaarten Nederland


   

  Vaarkaartenset België


   

  Nieuw verschenen boek


   

  GPS Beveiliging


   

  Hydrografische kaarten


   

  PC Navigo op laptop

   

  Vaarkaarten Frankrijk


   

  Zeekaarten Duitsland

Ook te volgen via