Watersport en oude liefde die toch roest

Watersport Nieuws | Steeds meer oude verwaarloosde boten in havens

Het is de plaag van iedere havenmeester: oude, niet gebruikte boten in de haven die totaal verwaarloosd zijn. Ook als je naast zo’n vies, groen en verroestte boot ligt word je niet vrolijk.

Want het kan verkeren in de watersport: terwijl je zelf je best doet om je boot te laten glimmen laat de buurman zijn boot totaal in verval achter.

Waarom doen mensen dat vraag je je dan af, oude liefde roest toch niet? Iedere watersporter is toch trots op zijn boot, groot of klein, oud of nieuw, je boot is je trots. Dus is de watersporter voortdurend bezig om zijn trots te laten glimmen. Ondanks deze trots zie je in steeds meer jachthavens boten liggen die het aanzien niet meer waard zijn. Iets waar de eigenaar vast en zeker niet zo trots meer op is. Volgens diverse havenmeesters is dat een doorn in het oog. “Deze groen uitgeslagen boot die lag hier al voordat ik hier kwam werken. Ik werk hier inmiddels 13 jaar als havenmeester maar heb daar nog nooit iemand aan boord gezien” zo vertelt een havenmeester van een haven aan de Randmeren.

Toch betalen deze ex-watersporters jaar op jaar hun havengeld, dus valt er eigenlijk geen enkele actie op te ondernemen door de jachthaven. De boten blijven liggen zolang er betaald wordt of dat de boot gewoonweg afzinkt.

In de grotere jachthavens doet zich hetzelfde probleem voor. Daar liggen ook grote schepen waar jaarlijks enkele duizenden euro’s aan liggeld voor wordt betaald, zonder dat er naar wordt omgekeken of onderhoud gepleegd wordt. Het niet gebruiken van een boot kost dus ook nog eens een hoop geld.

Natuurlijk valt het op dit moment niet mee een boot te verkopen voor een redelijke prijs, maar om jaar op jaar liggeld te betalen is ook geen optie. Beter is het soms om de boot te verkopen voor een zeer lage prijs of wel de boot te laten slopen. Laten slopen kost veelal niets, integendeel, soms levert een oude boot nog een klein bedrag op, het probleem is weg en men betaalt geen liggeld meer.

Opgeruimd staat netjes…

Bron: | Datum van publicatie: 14-04-2016

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Nieuwe artikelen

  Moovi elektrische scooter

  Leuk, handig en compact

   

  Overzicht verrekijkers

  Lees eerst de ANWB test

   

  TV antenne voor uw boot

  gemakkelijke installatie

   

  Vaarkaarten Frankrijk

  uit voorraad leverbaar

   

  Roest verdwijnt als
  sneeuw voor de zon

  Lees meer...

   

  Kaarten en boeken
  Duitsland
   

  Nieuwe zaklampen!
  v.a. 29,95

   

Ook te volgen via