Minister Verburg haalt bakzeil: geen Vaarbelasting voor watersport

Minister Verburg haalt bakzeil: geen watersport bijdrage
De Vaarbelasting is voorlopig weer even van de baan. Minister Verburg ziet voorlopig af van een verplichte bijdrage voor de watersport. Dit heeft de minister onlangs bekend gemaakt. Volgens Verburg legt daarmee het advies van de commissie Gabor naast zich neer. De commissie was door de minister zelf in het leven geroepen.
Volgens een persbericht heeft de watersportsector zelf het initiatief genomen om een toekomstvisie op te stellen waardoor knelpunten alsnog opgelost kunnen worden. "Het traditionele klompje bij de brug kan blijven", aldus Gerda Verburg.

De Watersportbijdrage oftewel vaarbelasting is meerdere keren geprobeerd in het leven te roepen, maar steeds werd het voorstel verworpen door diverse partijen. In 2009 leek het er even op dat de vaarbelasting daadwerkelijk zou worden toegepast. Diverse watersportorganisaties zoals het Watersportverbond stemden in eerste instantie positief maar werden teruggefloten door hun achterban. Ook enkele andere organisaties waaronder de Hiswa Vereniging pleitten voor de invoering van de vaarbelasting met als achterliggende gedachte dat deze instanties wel de administratieve taken konden uitvoeren.

Gelukkig komt er voorlopig geen vaartaks en lost de sector zelf nu enkele knelpunten op. Indien dit niet leidt tot een bevredigende oplossing wil de minister opnieuw overleg plegen. Zal dus wel vervolgd worden
 

Bron: Ministerie LNV | Datum van publicatie: 22-11-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via