Waterpolitie speurt onopvallend naar snelheidsmaniakken

Watersporters zijn gewaarschuwd
Snelheidsovertredingen staan hoog genoteerd in de Top Tien van ergenissen op het water. Daarom speurt de Dienst Waterpolitie waterpolitie tijdens de zomermaanden in burgerkleding en met onopvallende speedboten naar snelheidsmaniakken.

Inbeslagname geen uitzondering
De politie zet de onopvallende speedboten in op de populaire recreatiegebieden tijdens de drukke maanden juni, juli en augustus. De agenten richten zich op het vaargedrag van hoofdzakelijk speedboten en waterscooters die vaak de snelheid overschrijden. Daarnaast treedt de politie repressief op tegen ontbrekende uitrusting (de dodemansknop, reddingsvesten en brandblussers), het varen zonder vaarbewijs en de wijze waarop gevaren wordt. Dit laatste geldt in het bijzonder voor bestuurders van waterscooters en jongeren die nog geen boot mogen besturen. Sommige snelheidsduivels vinden een bekeuring van 120 euro geen probleem en worden dan ook meerdere keren betrapt. In extreme gevallen, in het bijzonder waarbij de veiligheid in het geding is, neemt de Waterpolitie de boot in beslag.

Hoogwaardige camera's
Om in de zomer het werk nog beter uit te voeren wordt binnen bepaalde units permanent een onopvallende speedboot gestationeerd. Verder is het mogelijk om vanuit een mobiele observatie-auto met een technisch hoogwaardige camera opnamen te maken en de schippers met hun gedrag te confronteren.

Bron: KLPD | Datum van publicatie: 13-05-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

KLPD 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via