Bruisende vlootdagen voor de watersport in Harlingen

Havendagen in havenstad Harlingen
Houdt u van mooie zeilschepen, lekker eten, traditionele muziek en een gezellige sfeer kom dan naar de vlootdag in Harlingen op zaterdag 4 april 2009 tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Dan is het weer zover en zal de 17de editie van de vlootdag plaatsvinden in de Noorderhaven van de bruisende havenstad Harlingen.

Opening van het zeilseizoen
De vlootdag is de feestelijke opening van het zeilseizoen van de bruine vloot. Tijdens deze opening, die uitgegroeid is tot een ontzettend gezellige familie evenement, kunt u genieten van mooie muziek van diverse shantykoren, heerlijk eten, de nautische markt en u kunt de schepen bezichtigen. Aan beide kanten van de haven liggen de klippers, schoeners en tjalken klaar om u aan boord te nemen. Als klap op de vuurpijl kunt u een stukje meevaren met een van de schepen het wad op.

Historie Vlootdag Harlingen
Dit jaar wordt de vlootdag in Harlingen voor de 17de keer georganiseerd. In 1992 werd voor de eerste keer de Vlootdag te Harlingen georganiseerd, als feestelijke opening van het seizoen voor de schepen van de Verenigde Bruine Zeilvaart Harlingen (VBZH). De organisatie werd verzorgd door; Rederij Vooruit, Historische zeilvaart Harlingen, Traditional Sailing Charter, Zeilvloot Lemmer-Stavoren, Rederij de Zeilvaart. De initiatiefnemers van dit evenement wilden meer aandacht voor de bruine vloot. Zij wilden graag aan het grote publiek laten zien hoe mooi de schepen van de Bruine vloot zijn.
 

Bron: Vlootdag Harlingen | Datum van publicatie: 12-04-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via