Groningen biedt ook gratis vaarkaart aan

Watersport Nieuws | Gratis overzichtskaart vaarwateren Groningen

De Noordelijke provincies willen meer watersport aantrekken. Kwam Drenthe onlangs met een gratis vaarkaart, Groningen biedt ook een gratis overzichtskaart aan van de vaarwateren van de noordelijke provincie.

Groningen heeft de vaartoerist veel te bieden: het Reitdiep, één van de mooiste rivierdallandschappen van Nederland, via het Lauwersmeer naar Werelderfgoed de Waddenzee, de route van het Zuidlaardermeer naar het uitgebreide toervaarnet in Oost-Groningen naar Drenthe of Duitsland, vanuit de Stad richting de meanderende maren in Noord-Groningen of een tocht langs de meren.

Er valt een hoop te doen en te genieten. De Vaarkaart Groningen brengt het netwerk van vaarwegen, vaarroutes en de meren in één oogopslag in beeld. Ook de jachthavens met bijbehorende faciliteiten zijn in beeld gebracht.

De gratis vaarkaart van de provincie Groningen beschrijft de meeste plaatsen waar het voor de watersport goed vertoeven is, daarnaast geeft de kaart een 9-tal vaarroutes aan, variërend van 8,5 tot 90 kilometer. De bijgevoegde kaart is een overzichtskaart, geen gedetailleerde kaart.

De kaart (uitgave 2016) is gratis te downloaden in pdf-formaat via de website van de provincie Groningen. Volgens Marketing Groningen is de papieren voorraad nagenoeg op.

Link: | varen in Groningen | webshop met detailkaarten |

Bron: | Datum van publicatie: 29-04-2018

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via