Jaarcijfers KNRM 2008: 1922 reddingacties, 3259 mensen gered

Stijgend aantal acties KNRM met multidisciplinair karakter
In 2008 zijn de duizend professionele vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in totaal 1922 keer uitgevaren en werden 3259 mensen geholpen. Steeds vaker worden reddingen en hulpverleningen van de KNRM uitgevoerd in multidisciplinaire samenwerking met andere hulpdiensten.

De samenwerking met de verschillende hulpdiensten zoals brandweer, GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen), en politie wordt regelmatig geoefend zodat de land- en waterpartijen die niet dagelijks samenwerken elkaar weten te vinden in tijden van alarm.

De KNRM maakt zich sterk voor deze samenwerking door samen met de Kustwacht convenanten te sluiten met de 16 veiligheidsregio’s waarin KNRM en Kustwacht actief zijn. Zo wordt de aansluiting op land- en waterhulpverlening geoptimaliseerd. Bij een groot aantal medische evacuaties (medevacs), maar ook patiëntenvervoer vanaf de Waddeneilanden, gaat er personeel van de GHOR mee aan boord. Naast het verplichte EHBO diploma voor alle KNRM-ers is aan boord van alle schepen en trucks er een uitgebreide EHBO koffer, zuurstof een (opvouwbare) brancard. Op deze manier zijn de redders in staat om eerste hulp te verlenen totdat de taak wordt overgenomen door een hulpdienst aan de wal.

De cijfers geven een stijging aan van het aantal acties. Waren er in 2007 nog 1795 acties in 2008 is dit aantal opgelopen naar 1922. Vooral het aantal acties t.b.v. kajuitzeiljachten is fors toegenomen. In 2007 waren dit er 628 in 2008 is dit opgelopen naar 694. Deze stijging is waarschijnlijk te wijten aan de popularisering van de zeilsport.

 

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 29-01-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via