Knokke Boat in Cadzand-Bad in problemen door vaarbewijs

Watersport Nieuws | Huurders snelle RIB dienen een vaarbewijs te hebben

Knokke Boat, verhuurder van snelle rubberboten, met een vestiging in Cadzand-Bad raakt in problemen door nieuwere eisenvoor een vaarbewijs. Tot nu toe kon iedereen een snelle motorboot huren bij Knokke-Boat, ook zonder een vaarbewijs. Dat is vanaf nu verboden.

Het was opvallend dat iedere huurder zo maar met een snelle motorboot mocht varen vanuit Cadzand-Bad. De verhuurder zorgde wel voor instructies en groepen huurders gingen onder begeleiding de zee opvaren, maar het gehalte dat gewend was om een boot te besturen was uiterst laag.

Dat heeft de redactie van WatersportAlmanak afgelopen zomer ook al geconstateerd. Maar de uiterst vriendelijke mensen van Knokke Boat vertelden ons dat dit was toegestaan omdat het onder begeleiding van ervaren schippers gebeurde. De begeleiding bestond uitsluitend uit een boot die voorop voer, waar de huurders achteraan moesten varen. Dat leverde wel eens hilarische momenten op, maar het ging meestal wel goed.

Maar de wet is aangepast en vanaf oktober mogen schippers zonder vaarbewijs de haven niet meer in- of uitvaren. Eenmaal op open zee geldt die regel niet, maar mensen moeten ergens instappen en dat gebeurt in de haven.

Door de nieuwe maatregel raakt het Belgische bedrijf in problemen. Men is in overleg met de gemeente Sluis om te bekijken of men een ontheffing kan krijgen voor de 50 meter die men moet overbruggen om op zee te komen.

Link: | berichtgeving PZC | jachthaven Cadzand-Bad |

Bron: PZC | Datum van publicatie: 21-12-2018

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Best getest door ANWB

  Minox 7x50 DCM - ACTIE
   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2019
  Heeft u al een update?

   

  2019 kaarten Nederland


   

  Vaarkaartenset België


   

  Nieuw verschenen boek


   

  GPS Beveiliging


   

  Hydrografische kaarten


   

  PC Navigo op laptop

   

  Vaarkaarten Frankrijk


   

  Zeekaarten Duitsland

Ook te volgen via