Watersport wil einde zendmast Trintelhaven

Watersport heeft veel last van zendmast
Het Watersportverbond heeft mede namens de Vereniging voor Beroepschartervaart BBZ aan Rijkswaterstaat gevraagd de vergunning voor de zendmast bij Trintelhaven, aan de Houtribdijk tussen Lelystad en Enkhuizen, niet te verlengen. Deze haven was jarenlang een populair vaardoel voor zeilers en charterschepen op het IJsselmeer.

Schippers mijden Trintelhaven
Een aantal jaren geleden kwamen er serieuze meldingen van schade aan apparatuur van schepen en persoonlijk letsel van opvarenden als gevolg van straling tijdens uitzendingen vanaf de zendmast. Er zijn toen door de zendgemachtigde maatregelen genomen om de straling te beperken en er zijn borden geplaatst om schippers te waarschuwen vooral niet te dicht bij de zendmast te komen. De hele gang van zaken heeft echter wel geleid tot een ernstige beperking van de gebruiksmogelijkheden van Trintelhaven. Veel schippers zijn gewaarschuwd, zullen dus de haven mijden, waardoor een potentieel aantrekkelijk vaardoel verloren gaat.

De vergunning voor de zendmast loopt nu af en moet verlengd worden. Het Watersportverbond en de BBZ hebben in een gezamenlijke brief aan Rijkswaterstaat gevraagd dit niet te doen.

 

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 03-04-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via