Drie nominaties voor Hiswa innovatieprijs 2009

Drie producten zijn in de race voor de HISWA Innovatieprijs 2009
De navigatiesoftware ten behoeve van mobiele telefoons (Navionics), een nieuw gepatenteerd sluitsysteem voor dekzeilen (Perfix International) en de Trudesign kunststof kogelafsluiter met sensor (Rosch Marine). Op dinsdag 3 maart, de openingsdag van HISWA 2009, maakt de juryvoorzitter de winnaar bekend. De genomineerde producten zijn tijdens de watersportbeurs te bekijken in een expositie in Hal 1 en op de stands van de uitverkoren bedrijven.

De genomineerde producten (in willekeurige volgorde):
Q-Snap Gewaarborgde drukknop met spanfunctie voor buiskappen en dekzeilen –
Perfix International uit Oud-Alblas, tel. 0184-694456, stand 04.205, www.perfix.nl

Perfix heeft een nieuw gepatenteerd roestvrijstalen sluitsysteem ontwikkeld, waarbij een normale drukknoop wordt geborgd, terwijl het bovendien een spanfunctie heeft. Tegelijk met het sluiten wordt het doek gespannen. Hierdoor kunnen zelfs mensen die minder krachtig zijn de dekzeilen eenvoudig, licht en geborgd sluiten. Het systeem is tijdbesparend te installeren door de kappenmaker.

“Een eenvoudige en effectieve toepassing voor het snel en netjes af kunnen sluiten van je boot”, oordeelde de jury. “Over de materialen en uitvoering is goed nagedacht. Het drukgedeelte dat op de boot bevestigd wordt, is voorzien van een opstaand haakje waar de drukknoop van het zeil achter gehaakt wordt. Zo ontstaat een soort hefboomfunctie die het zeil strak trekt en wat minder kracht kost. Veel mensen zullen het probleem van het niet makkelijk snel en strak aan kunnen brengen van het dekzeil herkennen. De Q-snap biedt daar een goede oplossing voor.”

Navigatiesoftware voor mobiele telefoons
Navionics – Italië, tel. + 39 0584 – 329111, stand 01.116, www.navionics.com

Navionics Mobile is een nieuw navigatie softwareprogramma dat op de meest recente modellen van mobiele telefoons geïnstalleerd kan worden. Hiermee kunnen maritieme kaarten van de telefoon afgelezen worden. “Het is niet zo dat dit product te beschouwen is als volwaardig navigatiesysteem voor op het water, maar je kunt kleine brokjes kaart downloaden van het gebied waarin je vaart. Het is hiermee dus interessant voor iedere watersporter die geen volwaardige kaartplotter aan boord heeft. Dit product zal met name sloepenvaarders aanspreken”, aldus de jury.

Trudesign kunststof kogelafsluiter met sensor
Rosch Marine uit Zaandijk, tel. 075 – 6218072, stand 01.201, www.roschmarine.nl

De Trudesign kunststof kogelafsluiters die voldoen aan de gestelde ISO 9093-2-2002 norm, zijn voorzien van sensoren om via het controlepaneel, de open/gesloten stand van de afsluiter te kunnen aflezen. De sensor kan eenvoudig op de startschakelaar worden aangesloten, waarbij de motor alleen gestart kan worden indien de afsluiter in open positie staat. "Watersporters kunnen hiermee ernstige schade aan de motor, aggregaat of watermaker voorkomen", aldus de jury. De afsluiters zijn bovendien breed toepasbaar dankzij de beschikbaarheid in vijf verschillende maten.

HISWA 2009
HISWA 2009 wordt gehouden van dinsdag 3 tot en met zondag 8 maart in Amsterdam RAI. De beurs is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur en donderdag 5 en vrijdag 6 maart van 10.00 tot 22.00 uur. Jongeren tot en met 16 jaar hebben gratis toegang.

 

Bron: HISWA | Datum van publicatie: 05-02-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via