Klein Vaarbewijs en ICC straks op een handzame pas

Zinvolle samenvoeging
Vanaf 1 januari 2010 zal de VAMEX, waar het Watersportverbond in participeert, de afgifte van het nationale Klein Vaarbewijs en het internationale Certificate of Competence (ICC) samenvoegen in een nieuw ontwikkeld document op handzaam pasformaat. Voor de watersporter die ook in het buitenland vaart betekent dit een duidelijke serviceverbetering en lastenverlichting.

Tot nu toe
Tot op heden wordt het ICC nog door de ANWB afgegeven als los papieren document, dat alleen apart kan worden aangevraagd als men al in het bezit is van een Klein Vaarbewijs of TKN certificaat.
Creditcard. Straks zijn het Klein Vaarbewijs en ICC in één document geïntegreerd in een pas op creditcard formaat. Er hoeft dan ook nog maar eenmaal een aanvraag met pasfoto te worden ingediend en nog maar een keer te worden betaald. Voor TKN-certificaathouders die alleen het ICC aanvragen is er eveneens een ICC-versie op creditcard formaat.

Internationale standaard
Vanaf 1 januari ontvangen alle voor het Klein Vaarbewijs examen geslaagde kandidaten (ongeveer 20.000 per jaar) het nieuwe aan de internationale standaard aangepaste document.

Tarief niet omhoog
De geheel nieuw ontworpen pas kent tevens een aantal belangrijke verbeteringen op het gebied van beveiliging om mogelijke fraude beter tegen te gaan. Het huidige tarief van € 25,- voor het aanvragen van een Klein Vaarbewijs wordt, ondanks deze verbeteringen, niet verhoogd.
 

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 25-11-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via