Rondje Noord-Holland start niet meer vanuit Muiden

Watersport NieuwsStart zeilwedstrijd Ronde Noord-Holland verplaatst door overlast waterplanten

Na minstens twintig jaar vanuit Muiden te zijn gestart verlaat de klassieke zeilwedstrijd Ronde om Noord-Holland Muiden en zal in 2019 vanuit Lelystad gaan starten.

De organisatie van deze zeilwedstrijd, georganiseerd door de ‘Yachtclub Seaport Ymuiden’, heeft besloten dat men vanwege de vele overlast die de watersport ondervindt op het Markermeer nu vanuit een veiliger plaats te starten. De bataviahaven bij Lelystad vormt het startpunt, om van daar uit via het Markermeer richting Enkhuizen te varen en de standaardroute verder te volgen.

Volgens voorzitter Rainier de Groot werd het de afgelopen jaren al moeilijk om een eerlijke wedstrijd te varen: een groot deel van de deelnemers liep vast in het Fonteingras waardoor men grote achterstand opliep. De afgelopen jaren hebben we de route steeds al wat verlegd om het Fonteinkruid te kunnen omzeilen, maar dat is geen blijvende oplossing. We hebben nu besloten dat we in ieder geval in 2019 niet vanuit Muiden starten, jammer maar dit is de beste oplossing voor iedereen.

De YSY Ronde om Noord-Holland 2019 is een toertocht met wedstrijdelementen (of andersom) die jaarlijks gezeild wordt over Markermeer, IJsselmeer, Westelijke Wadden en Noordzee. Gestart wordt vanuit de Bataviahaven. De route loopt via het Markermeer waar een baan wordt uitgezet die vrij is van Fonteinkruid naar Enkhuizen, vlak langs Medemblik naar Kornwerderzand en dan langs den Helder naar de finish in IJmuiden. 

Link: | website YSY |

Bron: YSY | Datum van publicatie: 31-12-2018

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  2 Vaarboeken België

  Van 75 voor 49 euro!

   

  Nieuwe uitgave!

  Vaarwijzer Waddenzee 2019

   

  HP 33 2019

  Direct leverbaar

   

Ook te volgen via