Watersporters krijgen lesje van Franse trainer

Een dagje shorthanded training
Onder het motto; 'dan moet de berg maar naar Mohammed', heeft de stichting Shorthanded.nl afgelopen zaterdag 14 december een Class Mini 6.50 Workshop georgansieerd met de Franse trainer Tanguy Le Glatin. Tanguy was in Nederland op bezoek bij Mini-zeiler Lucas Schröder en heeft afgelopen zaterdag samen met Team Heiner trainer en Mini-zeiler Koen van Esch een dagje shorthanded training gegeven.







Buiten de kuip op handen en knieën

Zo'n 20 shorthanded zeilers (NED, BEL, GER) verzamelden zich in de vrieskou bij het clubgebouw van de Watersport Vereniging Lelystad. De temperatuur bleef rond het vriespunt en met de zuid-oosten wind kracht 4 werd het gemeen koud. Alle deelnemers hielden hun rode shorthanded mutsen op en sommigen hadden zelfs een ski-bril tegen de snijdende wind. Het bleef koud en de dekken bleven gevaarlijk bevroren. De trainers Tanguy en Koen ontraadden de zeilers dan ook om de spi of de gennaker te gebruiken want buiten de kuip was alleen op handen en knieën te bewegen.



Dit moet vaker

Na een korte briefing glibberden de deelnemers over de steiger naar de boten. Er was een mooi setje schepen geregeld; 1 Pogo1, 1 Zero, 1 Super Serpentaire, 1 Figaro1, 1 Whitbread30 en 1 J92. Gestart werd met een warming up van zoveel mogelijk tacks and gybes rond 2 boeien, vervolgens een paar keer een wedstrijdje. Na een kleine 3 uur op het water werd de workshop binnen voortgezet. Met video materiaal en veel uitleg kreeg iedere deelnemer zijn portie feedback.
Conclusie van de dag; dit moet vaker, specifieker en misschien de volgende keer in Zeebrugge!




foto's: shorthanded

Bron: SHORTHANDED.NL | Datum van publicatie: 16-12-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via