Omleiding voor staandemastverkeer van Grou naar Leeuwarden

Watersport met staande mast via Warten
Van het voorjaar 2008 tot de zomer van 2009 wordt de recreatievaart met staande mast, vanaf het Prinses Margrietkanaal naar Leeuwarden en terug, grotendeels omgeleid via het dorp Warten. Reden hiervoor is de vertraging in de aanleg van de nieuwe Staandemastroute tussen Grou en Leeuwarden en het feit dat de brug Fonejacht alleen nog wordt bediend voor speciaal beroepstransport op het Prinses Margrietkanaal.

Op de route door Warten gelden tot de zomer van 2009 de openingstijden van de bruggen over het Prinses Margrietkanaal. Dit betekent dat de pauzes van 12.00 uur tot 13.00 en van 16.15 uur tot 17.15 uur in de bediening van beide bruggen in het dorp vervallen. Hiermee wordt voorkomen dat de doorvaart teveel stagneert. Brugwachters houden bij het openen van de bruggen rekening met de schooltijden in Warten.

Bediening Fonejacht
In de drukke zomermaanden juli en augustus 2008 wordt het staandemastverkeer weer zoveel mogelijk via de brug Fonejacht geleid, om overbelasting van scheepvaartverkeer in Warten te voorkomen. Schepen langer dan 20 meter of dieper dan 1.80 meter kunnen niet door Warten. Deze te grote vaartuigen kunnen tot de zomer van 2009 via de brug Fonjeacht blijven varen. De brug wordt na afroep voor deze schepen geopend om 09:30 uur, 12:30 uur, 14:30 uur en 18:30 uur. Deze bedieningstijden vallen buiten de spits, waardoor de hinder voor het wegverkeer op de Wâldwei beperkt is.

Waarom alternatieve routes
Provincie Fryslân, Rijkswaterstaat en de gemeenten Leeuwarden en Boarnsterhim hebben in gezamenlijk overleg besloten om tijdelijk alternatieve routes beschikbaar te stellen om er voor te zorgen dat het staandemastverkeer door Fryslân kan blijven varen. In overleg met de gemeente Boarnsterhim en Plaatselijk belang Warten is besloten om de vaarroute via Warten daarbij zoveel mogelijk te benutten.

Een goed hulp bij de Staande Mastroute is de atlas van de ANWB. Voor meer informatie en/of een bestellen: klik hier. 

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 01-04-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

staande_mastroutes 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via