Franse solozeiler (weer) gered bij Simonszand

Watersport Nieuws | Solozeiler in een week twee keer gered

Een Franse watersporter is in een week twee keer gered met zijn zeilboot. Dinsdag werd het schip opgemerkt door een betonningsvaartuig van Rijkswaterstaat zag het schip gekanteld liggen met een gebroken mast nabij de zandbank Simonszand. Op het eerste oog was geen teken van leven op de boot waar te nemen van een watersporter.

Het betonningsschip “De Waddenzee” besloot daarop direct het Kustwachtcentrum te alarmeren, vervolgens werd direct een SAR helikopter ingezet en twee reddingsboten van de KNRM. De reddingsboten uit Lauwersoog en Schiermonnikoog waren snel ter plaatse en een bemanningslid van de helikopter trof aan boord een zwaar onderkoelde zeiler uit Frankrijk aan.

De man is van boord gehaald, aan wal gebracht en met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De zeilboot van de onfortuinlijke watersporter werd aan boord getild van het betonningsvaartuig.

Achteraf bleek dat de zeiler een week eerder al was losgetrokken nadat hij in het Lauwersmeer wast vastgelopen. Op Facebook zijn diverse reacties te lezen van mensen aan de wal. “Solozeilers zijn dom en levensmoe” was een van de vele negatieve kreten. Ondertussen schreef ook iemand dat de Franse zeiler op weg was naar een nieuwe baan in Duitsland omdat hij in Frankrijk niets meer over had dan zijn zeilboot.

Bron: Kustwachtcentrum | Datum van publicatie: 24-02-2016

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Nieuwe artikelen

  SEIZOENSOPRUIMING

  TOT 50% KORTING

   

  Buitenboordmotorslot

  Voorkom diefstal
  vanaf 79,95

   

  Vaarkaarten Duitse Wadden

  Zie het overzicht!

   

  ANWB Wateralmanak 2017

   

  Roest verdwijnt als
  sneeuw voor de zon

  Lees meer...

   

  Kaarten en boeken
  Duitsland
   

  Nieuwe zaklampen!
  v.a. 29,95

   

Ook te volgen via