KNRM redt jeugdige watersporters op Eemmeer

KNRM redt jeugdige watersporters

Watersport nieuws Zondag 29 juni 2007 | De KNRM heeft op zondagmiddag een hele serie optimisten van het water gered op het Eemmeer. Na een melding over omgeslagen optimisten is de reddingsbrigade Blaricum direct uitgevaren en omdat het om een grote groep watersporters ging is assistentie verleend door het KNRM station Huizen.

Eenmaal ter plaatse op het Eemmeer zijn de betrokken kinderen overgebracht naar eiland Dode Hond. Het is op dat moment nog steeds onduidelijk of alle kinderen veilig aan de wal zijn. Vier kinderen zijn inmiddels op het strand afgezet en 7 kinderen zijn nog op het eiland Dode Hond. Hierop wordt besloten om alle geredde kinderen te verzamelen op het strand van Bunschoten-Sprakenburg voor een telling, tevens kunnen hier de kinderen douchen. De Gooier neemt de 7 kinderen, ingepakt in reddingsfolie, aan boord en zet koers richting Bunschoten-Spakenburg.

Samen met de Brandweer wordt aldaar een namenlijst opgesteld en wordt er onafhankelijk van elkaar geteld. Later wordt dit nogmaals gedaan door de begeleider van de groep. Gelukkig kan op dat moment de conclusie worden getrokken dat alle 11 kinderen veilig terug zijn op de zeilschool. Hierna rest alleen nog de taak om de zeilbootjes te bergen en kan er terug gekeken worden op een snel opgezette en goed verlopen reddingsactie.


Foto: KNRM Huizen

Bron: KNRM Huizen | Datum van publicatie: 30-06-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

KNRM 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via