Friesland groter dan ooit op Boot Düsseldorf: 750 m2!

Crisis hoeft geen nadelig effect op bootverhuur te hebben
Het Friesland Holland Plaza op Boot 2009 wordt vergroot van 400 naar 554 vierkante meter effectieve expositieruimte. Inclusief de paden om de eilandstands en vier boten is de oppervlakte maar liefst 750 vierkante meter. Dat is de grootste Friesland-presentatie ooit in Düsseldorf.

Het vakantie- en botenplein is een project van Friesland Holland Tourist Information & Travel Service in Wolvega. Aanvankelijk dacht directeur Albert Hendriks aan 400 vierkante meter genoeg te hebben, maar door last-minute-aanmeldingen kon hij een op reserve staand blok van 154 vierkante meter erbij huren.

“Jachtverhuurders, maar ook werven zetten in deze crisisperiode extra in op de bootverhuur. Om die reden nemen enkele zelfs charterboten mee naar de Duitse watersportbeurs, schepen die ook deel uitmaken van hun verkoopprogramma. Er wordt nu nog onderhandeld over de last-minute-plaatsing van een jacht.”

Friesland zeer concurrerend
Hendriks ziet de toekomst van de bootverhuur in Friesland niet somber in. “Friese charterbedrijven zijn Europees gezien zeer concurrerend. De huurprijzen zijn bij ons lager dan bijvoorbeeld in Oost-Duitsland en Frankrijk en we hebben de best uitgeruste schepen. Friese huurschepen zijn niet meer van eigenaarsschepen te onderscheiden, zo luxe zijn ze tegenwoordig. De populaire indeling van chartermotorjachten, een ruime hut met toilet en douche voor én achter, doet het ook goed bij de potentiële kopers. De typische “huurbak” is er haast niet meer.”

Volgens Hendriks is Friesland een parkachtig vaargebied dat z’n gelijke in Europa niet kent.
“Het is zeer geschikt is voor korte vakanties met veel beleving en het is er veilig. Nergens anders kun je varen en fietsen zo goed combineren, omdat het fietspadennet naadloos aansluit op het vaarwegennet. De hele provincie is perfect bewegwijzerd.”

De ligging op een afstand van 100 tot 200 km van stedelijke concentraties is ook een groot voordeel, vindt Hendriks. “Een tot twee uur rijden en je bent op je bestemming. Om alle voordelen nog beter onder de aandacht te brengen, brengen we zwaarder geschut in stelling, te beginnen op Boot Düsseldorf.”

Samenwerking met VVV’s
Boot, de grootste overdekte watersportbeurs ter wereld, trekt bezoekers uit heel Europa, ook heel veel Nederlanders. Friesland is een van de grootste standhouders. Aan het project van Friesland Holland nemen ook het provinciale bureau Fryslân Marketing en de VVV’s van Heeg, Woudsend, Langweer, Joure, Terherne, Akkrum, Grou en Heerenveen deel. 
foto: Friesland Holland

Bron: Friesland-Holland | Datum van publicatie: 21-11-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via